Světový den výživy (World Food Day) se slaví jako připomínka založení Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství a zároveň jako oslava práce všech zemědělců a dalších pracovníků, kteří nám každodenně zajišťují dostatek potravin. Letošní téma jsme s ohledem na Mezinárodní rok drobného rybolovu a akvakultury zaměřili na výzvy globálního rybolovu, dlouhodobě udržitelnou akvakulturu ale i na roli produktů z ryb ve zdravém stravování.
Každoroční seminář slouží zejména k propagaci zdravé výživy a udržitelného zemědělství mezi veřejností, odborníky i studenty. Po dvouletém přesunu semináře do online prostředí se opět konal v budově Ministerstva zemědělství v Praze a přilákal odborníky z řad potravinářských institucí, výživových poradců, studentů a zástupce potravinářských a obchodních firem. Během vstupů expertů zazněly informace na aktuální témata jako výzvy globálního rybolovu, výživová hodnota a benefity konzumace ryb a kvalita produktů rybolovu na českém trhu. Přednášející se na závěr zapojili do živé diskuze (jejich prezentace naleznete níže).