přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Seminář k Světovému dni výživy přiblížil globální i lokální rybolov a akvakulturu

27.10.2022

Dne 25. 10. 2022 Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu uspořádalo seminář ke Světovému dni výživy na téma „Mezinárodní rok drobného rybolovu a akvakultury v kontextu potravinového zabezpečení“.

Světový den výživy (World Food Day) se slaví jako připomínka založení Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství a zároveň jako oslava práce všech zemědělců a dalších pracovníků, kteří nám každodenně zajišťují dostatek potravin. Letošní téma jsme s ohledem na Mezinárodní rok drobného rybolovu a akvakultury zaměřili na výzvy globálního rybolovu, dlouhodobě udržitelnou akvakulturu ale i na roli produktů z ryb ve zdravém stravování.

Každoroční seminář slouží zejména k propagaci zdravé výživy a udržitelného zemědělství mezi veřejností, odborníky i studenty. Po dvouletém přesunu semináře do online prostředí se opět konal v budově Ministerstva zemědělství v Praze a přilákal odborníky z řad potravinářských institucí, výživových poradců, studentů a zástupce potravinářských a obchodních firem. Během vstupů expertů zazněly informace na aktuální témata jako výzvy globálního rybolovu, výživová hodnota a benefity konzumace ryb a kvalita produktů rybolovu na českém trhu. Přednášející se na závěr zapojili do živé diskuze (jejich prezentace naleznete níže).

Přílohy

  • Tisk stránky
  • Poslat e-mailem