přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Zemědělská výroba

Zemědělská výroba patří společně s navazující potravinářskou výrobou mezi tradiční odvětví národního hospodářství. Jak zemědělství, tak potravinářství prošlo po roce 1989 zcela zásadní nutnou majetkovou a ekonomickou proměnou, která se promítnula do kvality a kvantity jednotlivých komodit. Řada z nich se dostala pod úroveň domácí spotřeby, kde resort zemědělství vyvíjí potřebné kroky pro zvýšení dosahovaných výkonů, v řadě komodit se otevřel vývozní potenciál nebo byl udržen či rozšířen, jak to dokumentují údaje o vývozu především komodity mléko, živá zvířata, obiloviny, cukr a slad.

Více >



zobrazit po
22.9.2021

Situační a výhledová zpráva: Prasata a vepřové maso 2021 PDF Otevírá se do nového okna. (PDF, 3 MB)

Ministerstvo zemědělství České republiky vydává Situační a výhledovou zprávu Prasata a vepřové maso, jejímž cílem je informovat odbornou veřejnost, zástupce příslušných vzdělávacích a vědeckých institucí, a také studenty zemědělských nebo ekonomických škol o vývoji a aktuální situaci v produkci a spotřebě vepřového masa ve světě, v Evropské unii a v České republice.


13.9.2021

Žňové zpravodajství k 13. září 2021

Postup sklizně obilovin a řepky v ČR k 13. 9. 2021 - konečný


6.9.2021

Žňové zpravodajství k 6. září 2021

Postup sklizně obilovin a řepky v České republice k 6. září 2021.


3.9.2021

Česká republika může začít opět vyvážet vepřové maso do Japonska

Tisková zpráva – Japonské Ministerstvo zemědělství, lesnictví a rybářství (MAFF) uznalo Českou republiku zemí bez výskytu afrického moru prasat (AMP), což je hlavní podmínkou pro obnovení vývozů vepřového masa a výrobků z něj.


30.8.2021

Žňové zpravodajství k 30. srpnu 2021

Vlivem nepříznivých klimatických podmínek je sklizeň oproti minulému roku pozadu. Sklizeň byla touto dobou téměř u konce (řepka 100 %, obiloviny celkem 99,23 %). Sklizeň řepky je k aktuálnímu datu ukončena v šesti krajích ze 100 % ploch. V sedmi krajích ČR chybí od 0,20 % do 11,56 %. Nejvíce pozadu je Karlovarský kraj.


30.8.2021

Publikace Genetické zdroje rostlin a zdravá výživa

Ministerstvo zemědělství vydalo ve spolupráci s Výzkumným ústavem rostlinné výroby, v. v. i. Praha-Ruzyně publikaci Genetické zdroje rostlin a zdravá výživa.


Datum konání: 24.8.2021  10:00 – 16:00

Česká biopotravina roku 2021

PRO-BIO Svaz ekologického zemědělství vyhlašuje 20. ročník soutěže ČESKÁ BIOPOTRAVINA ROKU, která podporuje tuzemské výrobce biopotravin. Odborná porota ocení výrobky v…


23.8.2021

Žňové zpravodajství k 23. srpnu 2021

Postup sklizně obilovin a řepky v České republice k 23. srpnu 2021.


16.8.2021

Žňové zpravodajství k 16. srpnu 2021

Postup sklizně obilovin a řepky v České republice k 16. srpnu 2021.


16.8.2021

Situační a výhledová zpráva: Drůbež 2021 PDF Otevírá se do nového okna. (PDF, 2 MB)

Cílem Situační a výhledové zprávy Drůbež – drůbeží maso a vejce je informovat odbornou i laickou veřejnost o stavu tohoto sektoru v roce 2020 a prvním čtvrtletí roku 2021. Předkládaná publikace dále poskytuje informace o změnách v legislativě, národních dotačních programech a podpoře zemědělských prvovýrobců v roce 2020, který byl poznamenán výskytem pandemie COVID-19.

zobrazit po