Konference k politice kvality zemědělských produktů a potravin

Konference k politice kvality zemědělských produktů a potravin pod záštitou ministra zemědělství pana Petra Gandaloviče a komisařky pro zemědělství a rozvoj venkova paní Mariann Fischer Boel a s finančním přispěním Evropské komise, GŘ pro zemědělství a rozvoj venkova, se uskuteční 12. – 13. března 2009 v Praze v konferenčních prostorech hotelu Marriott Praha.

Témata konference

Téma hlavního panelu a tří paralelních workshopů:

  • Požadavky na zemědělské produkty a normy pro uvádění na trh,
  • Programy kvality EU
  • Certifikační programy a ekologické zemědělství

vychází ze Zelené knihy vydané v říjnu roku 2008 Evropskou komisí. Více informací k dokumentu.

Cíle konference

Závěry Konference spolu s výsledky veřejné konzultace budou podkladem pro Evropskou komisi k přípravě a vydání Sdělení k politice kvality, které je plánováno na květen t. r. To by mohlo později vést k návrhu legislativních úprav ze strany Evropské komise.

Očekáváme, že hlubší diskuze probíhající na Konferenci, bude přínosem nejen pro Evropskou komisi při tvorbě Sdělení komise, ale též pro všechny zúčastněné. Konference se tak stane výrazným příspěvkem Českého předsednictví k dané politice a výhledově přispěje k posílení konkurenceschopnosti evropské produkce.

Více informací k tématu politika kvality v EU.

Účastníci

Mezi účastníky konference patří ministři členských států EU a zástupci jejich resortů, představitelé Evropské komise, Evropského parlamentu a také řady dalších odborných organizací zabývající se problematikou kvality zemědělských produktů. Celá konference včetně workshopů je tlumočena z/do češtiny, angličtiny, němčiny, francouzštiny, italštiny a španělštiny. Zúčastní se jí zhruba 300 účastníků a bude doprovázena ochutnávkou kvalitních českých produktů.

Politika kvality potravin v EU

11. 3. 2009
Kvalitě potravin věnuje Evropská unie trvale velkou pozornost. Evropská komise se rozhodla zahájit diskuzi na téma, jak zajistit nejvhodnější politiku jakosti zemědělských a potravinářských výrobků a vytvořit k tomu odpovídající rámec předpisů na ochranu a podporu kvalitních výrobků.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.