Základní informace o mezinárodních organizacích

Publikace OECD – „Rizikové faktory související s výživou“ a „Sanitární a fytosanitární schvalovací procedury“

10. 3. 2023
V únoru vydalo OECD dokument věnující se rizikovým faktorů souvisejícím s výživou, ve stejném měsíci pak byl OECD zveřejněn dokument zabývající se schvalovací postupy v sanitární a fytosanitární oblasti.

Novinky FAO - „Index cen potravin FAO v únoru opět mírně klesl, ceny cukru od února 2017 rekordní“

3. 3. 2023
Podle nejnovějšího reportu FAO z 3. března 2023, se hodnota FAO Food Price Indexu v únoru oproti lednu nepatrně snížila o 0,6 %, a pokračovala tak v klesajícím trendu již 11. měsíc v řadě.

Publikace OECD – „Databáze politik v oblasti klimatu v jednotlivých zemích“ a „Příručka k orientaci v databázích shromažďujících informace o preferenčních clech“

24. 2. 2023
V listopadu2022 vydalo OECD dokument věnující se srovnávání implementace klimatických politik, v únoru letošního roku pak byla OECD zveřejněna příručka zabývající se analyzováním preferenčních cel.

Informace FAO – 10. únor Mezinárodním dnem luštěnin

17. 2. 2023
Světový den luštěnin se pravidelně slaví 10. února a při té příležitosti Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) zdůraznila význam luštěnin jako jsou fazole, čočka, hrách a cizrna ve zvyšování odolnosti zemědělských systémů a zlepšení výživy díky jejich nízké spotřebě vody, odolnosti vůči suchu a klimatické změně a díky jejich dobré výživové hodnotě.

Zprávy z OECD: Usnadňování obchodu a elektronická certifikace v obchodu s živočišnými produkty

10. 2. 2023
V červenci 2022 vydalo OECD dokument věnující se reformám vedoucím k usnadňování mezinárodního obchodu, v únoru letošního roku pak byl OECD zveřejněn dokument zabývající se elektronickou certifikací v obchodu s živočišnými produkty.

Rok 2023 zvolen FAO „Rokem prosa“

3. 2. 2023
Na svém 75. zasedání v březnu 2021 vyhlásilo Valné shromáždění OSN rok 2023 Mezinárodním rokem prosa (IYM - International Year of Millets). Mezinárodní rok prosa je příležitostí ke zvýšení povědomí o prosu, jeho specifikách v pěstování, možnostech využití a výhodách ze zemědělského a zdravotního hlediska.

Publikace OECD - "Účinnost agro-environmentálních opatření“ a „Odolné vodohospodářské systémy“

27. 1. 2023
V září 2022 vydalo OECD dokument věnující se efektivitě agro-environmentálních plateb, počátkem listopadu pak byl OECD zveřejněn dokument zabývající se strategiemi vedoucími k docílení odolných vodohospodářských systémů.

Novinky FAO - výstupy summitu GFFA „Klimatické investice jsou klíčové pro zvýšení odolnosti, účinnosti, udržitelnosti a inkluzivity zemědělsko-potravinářských systémů“

20. 1. 2023
Pro transformaci světových zemědělsko-potravinářských systémů tak, aby se staly odolnějšími, efektivnějšími, udržitelnějšími a inkluzivnějšími, je nezbytné zvýšit investice.

Publikace OECD - „Inovace na venkově“ a „Ekologická stopa potravinových systémů“

6. 1. 2023
V září 2022 vydalo OECD dokument věnující se posilování inovací ve venkovských oblastech, ve stejném měsíci pak byl OECD zveřejněn dokument zabývající se otázkou environmentálních dopadů potravinových řetězců.

Pokračuje postupný pokles cenového indexu potravin, nicméně meziročně došlo v r. 2022 k jeho zvýšení o 14,3 %

6. 1. 2023
Index cen potravin FAO (FAO Food Price Index) podle zprávy vydané 6. 1. 2023 v prosinci 2022 nadále klesal, celoroční průměr je ale oproti roku 2021 výrazně vyšší.
1 ... 6 7 8 ... 22

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.