Základní informace o mezinárodních organizacích

Novinky FAO – Nová FAO příručka pro hygienické standardy potravin

9. 6. 2023
Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO) spustila komplexní, praktickou a přístupnou příručku, která má pomoci všem aktérům potravinářského sektoru dodržovat mezinárodní standardy pro hygienu potravin.

Novinka FAO - Digitální vesnice na podporu digitálních inovací pro venkovské komunity

26. 5. 2023
V roce 2021 zahájila Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) celosvětovou iniciativu Digitální vesnice na podporu digitálních inovací pro venkovské komunity.

Index cen potravin FAO v dubnu zaznamenal mírné oživení

12. 5. 2023
Podle nejnovějšího reportu FAO z 5. května 2023, hodnota FAO Food Price Indexu v dubnu zaznamenala vůči březnu nárůst 0,6 %. Oproti dubnu 2022 ale poklesla o 19,7 %. Mírné oživení indexu bylo způsobeno prudkým nárůstem indexu cen cukru a růstem cen masa, zatímco indexy cen obilovin, mléčných výrobků a rostlinných olejů nadále klesaly.

Zprávy z OECD: podpora mezinárodních konferencí a výzkumné spolupráce

5. 5. 2023
Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj zveřejnila výzvu „OECD Cooperative Research Programme“ pro podávání žádostí o podporu konferencí a výzkumných stipendií v roce 2024. Lhůta pro podání žádostí končí 10. září 2023.

Informace FAO – Dle FAO jsou maso, vejce a mléko základním zdrojem živin zejména pro nejzranitelnější skupiny obyvatelstva

28. 4. 2023
Dle FAO studie „Přínos potravin živočišného původu pro zlepšení kvality výživy a vliv na zdraví“ (v AJ) by měly být výhody konzumace živočišných produktů více propagované, ale měly by se také brát v úvahu rizika a problémy spojené s chovem hospodářských zvířat, včetně jejich environmentálního dopadu.

Publikace OECD - Analýza k problematice pesticidů, jejich environmentálních aspektů

21. 4. 2023
OECD zveřejnila v únoru 2023 významnou zdravotnickou studii relevantní též pro zemědělsko-potravinářský sektor a obchod - onkologický profil České republiky se zaměřením na behaviorální rizikové faktory a životní prostředí. V dubnu 2023 pak byla zveřejněna analýza k problematice pesticidů a jejich environmentálních aspektů.

Index cen potravin FAO již rok trvale klesá

14. 4. 2023
Podle nejnovějšího reportu FAO ze 7. dubna 2023, se hodnota FAO Food Price Indexu v březnu snížila o 2,1 % a zaznamenala tak nepřetržitý pokles od svého maxima přesně před rokem. Od března 2022 souhrnný index klesl celkem o 20,5 %.

Informace FAO k bioekonomice, odpovědné produkci a spotřebě přírodních zdrojů

31. 3. 2023
V loňském roce bylo přijato rozhodnutí, že se 30. březen bude každoročně slavit jako Mezinárodní den bez odpadu (zero waste).

Publikace OECD „Důsledky vláky na Ukrajině na země OECD“ a „Nedostatek pracovníků v zemědělství“

24. 3. 2023
V červenci 2022 vydalo OECD dokument věnující se důsledkům válečného konfliktu na Ukrajině na země OECD, v lednu 2023 pak byl OECD zveřejněn dokument zabývající se nedostatkem pracovníků v zemědělsko-potravinářském sektoru.

Nová zpráva OSN se zaměřuje na potravinové zabezpečení a výživu v Evropě a Střední Asii a ukazuje cestu k cenově dostupnější a udržitelnější výživě

17. 3. 2023
Pandemie COVID-19 a vypuknutí války na Ukrajině vyvíjejí obrovský tlak na potravinové zabezpečení a dostupnost zdravé výživy v Evropě a Střední Asii.
1 ... 5 6 7 ... 22

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.