Základní informace o mezinárodních organizacích

FAO Food Price Index je na nejvyšších hodnotách od roku 2014

12. 2. 2021
Podle nejnovějšího reportu FAO z 4. 2. 2021, hodnota FAO Food Price Indexu během ledna vzrostla o 4,3 %, pokračuje již v osmém měsíci kontinuálního růstu a zároveň zaznamenal nejvyšší průměrné měsíční hodnoty od roku 2014. Nejnovější růst cen ovlivnilo zejména posílení cen cukru, obilnin a rostlinných olejů, přičemž ceny mléčných produktů a masa také lehce vzrostly.

Digitálně řízená poptávka a zmírňování změn klimatu – nové publikace OECD

5. 2. 2021
V lednu 2021 vydalo OECD publikací věnující se využití digitálních nástrojů v oblasti zdraví spotřebitelů a udržitelnosti potravinových systémů, ve stejném měsíci byl OECD publikován také dokument zabývající se výzvami a politikami zmírňování změn klimatu.

Prominentní osobnosti z mnoha oborů se spojili v boji proti antibiotické rezistenci

29. 1. 2021
Generální ředitel FAO Qu Do na prvním setkání předních osobností z oblasti výzkumu, byznysu a státního sektoru „One Health Global Leaders Group on Antimicrobial Resistance (AMR)“ prohlásil, že antibiotická rezistence je pomalu se plížící pandemie.

Hospodářský přehled Turecka a klima – nové publikace OECD

22. 1. 2021
V lednu 2021 vydalo OECD Ekonomický přehled Turecka, ve stejném měsíci byl OECD publikován také dokument zabývající se klimatickou změnou.

FAO Food Price Index za rok 2020 je i přes počáteční propady na tříletém maximu

15. 1. 2021
Podle nejnovějšího reportu FAO z 7. 1. 2021, hodnota FAO Food Price Indexu během prosince vzrostla o 2,2 %, tedy pokračuje již sedm měsíců v růstu. Všechny potravinové komodity kromě cukru zaznamenaly během prosince mírný růst (zejména rostlinný olej). Za celý rok 2020 je souhrnný index na tříletém maximu a o 3,1 % vyšší než v předešlém roce.

Potravinové systémy a vodní hospodářství v Bělorusku – nové publikace OECD

8. 1. 2021
V lednu 2021 vydalo OECD publikací věnující se vytváření lepších potravinových systémů, v prosinci 2020 byl OECD publikován také dokument zabývající se vodním hospodářstvím Běloruska.

Nová Strategie přístupu České republiky k Organizaci Spojených národů pro výživu a zemědělství (FAO) na období 2021 – 2030

22. 12. 2020
Český výbor pro spolupráci s FAO a Ministerstvo zemědělství schválili novou strategii definující priority pro spolupráci České republiky v rámci mezinárodní organizace FAO.

Big Data a jejich sektorové aspekty – publikace OECD

15. 12. 2020
V listopadu vydalo OECD publikaci věnující se využití velkých objemů dat.

Nejvyšší hodnota FAO Food Price Indexu za posledních 6 let

4. 12. 2020
Podle nejnovějšího reportu FAO z 2.12.2020, hodnota FAO Food Price Indexu během listopadu vzrostla o 3,9 %, v tuto chvíli již překonala ceny z ledna 2020 a stále stoupá (6,5% nárůst oproti hodnotám z minulého roku).

Standardy pro zeleninu a Environmentální transformace – publikace OECD

27. 11. 2020
V listopadu 2020 vydalo OECD další z publikací věnující se standardům kvality různých druhů mezinárodně obchodovaného ovoce a zeleniny, ve stejném měsíci byl OECD publikován také dokument zabývající se rozvojem digitalizace v Brazílii.
1 ... 16 17 18 ... 22

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.