Předsednická konference k bezpečnosti potravin a potravinářskému výzkumu začne v Praze v úterý

17. 4. 2009

Tisková zpráva — Praha, 17. dubna 2009, TZ CZ PRES - Mezinárodní konference zaměřená na bezpečnost potravin "Potravinářský výzkum k podpoře vědecky založené přípravy právních předpisů: příležitosti pro producenty i spotřebitele" se uskuteční ve dnech 21. a 22. dubna 2009 v Kongresovém centru Praha.

Tisková zpráva

Press Release

Communiqué de presse

logo Českého předsednictví v Radě EU

Předsednická konference k bezpečnosti potravin a potravinářskému výzkumu začne v Praze v úterý

Mezinárodní konference zaměřená na bezpečnost potravin "Potravinářský výzkum k podpoře vědecky založené přípravy právních předpisů: příležitosti pro producenty i spotřebitele" se uskuteční ve dnech 21. a 22. dubna 2009 v Kongresovém centru Praha. Pod záštitou předsednictví konferenci společně organizují Ministerstvo zemědělství ČR, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a Evropský úřad pro bezpečnost potravin. 

Záměrem konference je podpora využití výsledků potravinářské vědy a výzkumu k hodnocení rizik a s ním související přípravě právních předpisů, které mají zajistit zdravotně nezávadné a kvalitní potraviny. Dalším očekávaným efektem konference je posílení spolupráce na národní i mezinárodní úrovni.

 
Za účasti ministra zemědělství Petra Gandaloviče, výkonné ředitelky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) Catherine Geslain-Lanéelle, rektora Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) Josefa Koubka a náměstkyně komisařky pro ochranu zdraví Paoly Testori Coggi na konferenci vystoupí řada předních českých a zahraničních odborníků. Předpokládaná je účast cca 250 delegátů zastupujících široké spektrum zainteresovaných subjektů – vědeckovýzkumných institucí, státní správy, výrobců i spotřebitelů.

 
Atraktivní program reaguje na nové trendy v evropském potravinářském výzkumu. Náplň konference tvoří aktuální témata včetně spotřebiteli citlivě vnímaných problematik reziduí, tedy zbytkových množství, pesticidů, mikrobiologických rizik, problematiky přídatných látek i nově vznikajících rizik. Přední experti na potravinářskou problematiku budou prezentovat významné přínosy českých vědeckovýzkumných pracovišť. 

Tisková konference

je plánovaná na úterý 21. 4. 2009 od 9:45 hodin
v Kongresovém centru Praha, Jižní Foyer u repre vchodu č. 10
za účasti ministra zemědělství Petra Gandaloviče,
vrchního ředitele Sekce potravinářských výrob Mze Františka Sládka, 
výkonné ředitelky EFSA Catherine Geslain-Lanéelle, 
rektora VŠCHT Josefa Koubka a 
náměstkyně eurokomisařky pro ochranu zdraví Paoly Testori Coggi

další informace: http://www.mze.cz/foodresearch

Tereza M. Dvořáčková
tisková mluvčí MZe

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.