přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Bezpečnost potravin

Bezpečnost potravin je základním principem evropské potravinové politiky, který zaručuje ochranu zdraví spotřebitelů.

Bezpečnost potravin zahrnuje hygienu výroby potravin, kontrolní mechanismy, monitoring potravních řetězců a bezpečnost krmiv. K zajištění bezpečnosti potravin přispívají státní organizace a instituce financované státem, a to zejména tvorbou legislativy, průběžnou a důslednou kontrolou zdravotní bezpečnosti a kvality, dlouhodobým sledováním výskytu cizorodých látek (monitoring), aplikací vědeckých stanovisek do praxe, informováním a vzděláváním spotřebitelů, mj. v zacházení s potravinami.


zobrazit po
24.9.2021

Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2020

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o monitoringu cizorodých látek v roce 2020.


9.9.2021

Zpráva o činnosti systému RASFF v České republice za rok 2020

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal výroční zprávu o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2020.


26.3.2021

České verze praktických opatření EFSA k implementaci požadavků nařízení o transparentnosti

Informace pro provozovatele podniků k novým požadavkům nařízení 2019/1381.


24.2.2021

Národní referenční laboratoře

Seznam národních referenčních laboratoří a referenčních laboratoří.


23.9.2020

Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2019

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2019.


3.9.2020

Zpráva o činnosti systému RASFF v České republice za rok 2019

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal výroční zprávu o činnosti systému RASFF.


Datum konání: 18.11.2019  8:30 – 14:30

Seminář na téma „Antimikrobiální rezistence“ u příležitosti Evropského antibiotického dne 2019

U příležitosti Evropského antibiotického dne se v Praze uskuteční dne 18. listopadu 2019 jednodenní mezinárodní odborný seminář věnovaný tématice antimikrobiální rezistence, zodpovědnému…


Datum konání: 11.11.2019  12:00 – 16:45

Aktuální problémy bezpečnosti a kvality potravin a zemědělských produktů: rezidua pesticidů v ovoci…

Seminář se koná v pondělí 11. listopadu 2019 od 12:30 h (registrace od 12:00 h) na Ministerstvu zemědělství, místnost č. 400. Garanti semináře: Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. a Prof. RNDr…


19.9.2019

Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2018

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2018.


11.9.2019

Zpráva o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2018

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o činnosti RASFF v ČR za rok 2018.

zobrazit po