Evropský úřad pro bezpečnost potravin EFSA

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) má od roku 2005 své stálé sídlo v italské Parmě. Posláním úřadu je poskytovat nezávislá vědecká stanoviska, vědeckou a technickou podporu pro činnost Evropského společenství ve všech oblastech, které mají přímý nebo nepřímý vliv na bezpečnost potravin a krmiv. Tím má přispívat ke zvyšování důvěry spotřebitelů, hladkému fungování vnitřního trhu a k vysoké úrovni ochrany lidského zdraví, zdraví a pohody zvířat, zdraví rostlin a ochrany životního prostředí.

Zobrazit více

Stanovisko EFSA ke zdravotnímu riziku STEC v čerstvé zelenině

9. 6. 2011
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) přináší hodnocení expozice spotřebitelů STEC/VTEC (shiga toxin či verotoxin produkující E. coli) prostřednictvím konzumace syrové zeleniny a navrhuje možnosti snižování rizika možné kontaminace potravin a následného onemocnění lidí.

EFSA zveřejnil výzvu k poskytnutí vědeckých údajů o aspartamu

2. 6. 2011
Dne 4. května 2011 požádala Evropská komise Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) o provedení přehodnocení bezpečnosti aspartamu jako potravinářské přídatné látky - v termínu do 31. července 2012. EFSA zveřejnil 1. června 2011 výzvu k poskytnutí vědeckých údajů o aspartamu (E 951) v souladu s článkem 32 nařízení (ES) č. 1333/2008 a článkem 5 nařízení (EU) 257/2010. Uzávěrka pro poskytování…

Tři připomínková řízení ke zdravotním tvrzením

4. 5. 2011
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) uveřejnil dne 26. 4. 2011 tři návrhy směrnic týkajících se vědeckých požadavků na zdravotní tvrzení, která se zaměřují na:regulaci chuti, hmotnosti a koncentrace glukózy v krvi; antioxidanty, oxidační poškození a kardiovaskulární zdraví a třetí na zdraví kostí, kloubů a dutiny ústní.

EFSA otevírá veřejnou konzultaci k návrhu vědeckého stanoviska o testování genotoxicity

20. 4. 2011
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zahájil veřejnou konzultaci k návrhu stanoviska Vědeckého výboru EFSA o testování genotoxicity.

Výzva EFSA k poskytnutí dat o paprikovém extraktu, kapsanthinu, kapsorubinu (E 160c)

4. 4. 2011
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zveřejnil výzvu k poskytnutí dat o genotoxicitě paprikového extraktu, kapsantinu, kapsorubinu (E160c).
1 2

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.