Seznam stanovení
3. 10. 2022
- Stanovení prováděná v půdních vzorcích
- Stanovení prováděná v rostlinném materiálu
- Stanovení prováděná ve vodách
- Stanovení prováděná v krmivech
- Stanovení doplňkových látek
- Stanovení prováděná v odrůdovém materiálu
Stanovení prováděná v půdních vzorcích
- Úprava vzorků
- Stanovení sušiny
- Stanovení pH (CaCl2)
- Stanovení základních živin pomocí FAAS a FAES - extrakt podle Mehlicha III: vápník, hořčík, draslík
- Fosfor ve výluhu podle Mehlicha III
- Draslík ve výluhu podle Mehlicha III
- Hořčík ve výluhu podle Mehlicha III
- Vápník ve výluhu podle Mehlicha III
- Stanovení N/NO3
- Stanovení N/NH4
Stanovení prováděná v rostlinném materiálu
A - stanovení v rozsahu akreditace
- Stanovení sušiny
- Stanovení NaNO3 v čerstvém materiálu
- Stanovení arsenu
- Stanovení rtuti
- Stanovení Cd, Co, Cr, Cu, Ni, Pb, Zn, Al, Fe, Mn,
- Stanovení % N, % P, % K, % Ca, % Mg, % Na
- Stanovení celkového dusíku
- A Imunologické testace brambor (sadba + registrační pokusy) na přítomnost virů X, M, A, Y, S a svinutky metodou ELISA
- Elektroforéza bílkovinných markerů v hlízách brambor
Stanovení prováděná ve vodách
- Stanovení pH
- Stanovení NH4+
- Stanovení nitrátů, chloridů, fosforečnanů, síranů
- Stanovení Na, K, Ca, Mg, P, S
- Stanovení Al, Fe, Pb, Cr, Zn, As, Cu, Mn, Ni, Cd
Stanovení prováděná v krmivech
A - stanovení v rozsahu akreditace
- A Stanovení vlhkosti v krmivech
- A Stanovení dusíkatých látek
- Stanovení dusíkatých látek rozpustných působením roztoku pepsinu v HCL
- A Stanovení volných a vázaných aminokyselin
- Stanovení amoniaku
- Stanovení močoviny
- A Stanovení obsahu tuku
- A Stanovení obsahu tuku po hydrolýze
- A Stanovení obsahu tuku v olejnatých semenech
- Analýza rostlinných a živočišných tuků
- číslo kyselosti tuků
- číslo zmýdelnění a peroxidové číslo
- nečistoty v tuku
- stanovení diethyletherového extraktu
- A Sušina a těkavé látky
- A Stanovení obsahu glukosinolátů v krmivech obsahující olejniny
- A Stanovení vinyloxazolidonthionu v krmivech obsahující olejniny
- A Stanovení mastných kyselin (GC)
- A Stanovení kyseliny erukové (GC)
- A Stanovení škrobu
- A Stanovení cukrů
- Stanovení laktozy
- A Stanovení popela
- A Stanovení vlákniny
- Stanovení neutrálně detergentní vlákniny
- Stanovení acidodetergentní vlákniny
- A Stanovení aktivity fytázy
- Stanovení podílu popela nerozpustného v HCl
- A Stanovení P, Ca, Mg, K, Na
- A Stanovení ve vodě rozpustných chloridů
- Stanovení volné, vázané a celkové kyselosti vodního výluhu
- A Stanovení Cu, Fe, Mn, Zn
- A Stanovení Pb, Cd
- A Stanovení arsenu
- A Stanovení rtuti
- A Stanovení fosforu
- Stanovení dusičnanů
- Stanovení karotenu spektrofotometricky
Stanovení doplňkových látek
A - stanovení v rozsahu akreditace
- A Stanovení monensinu (HPLC)
- A Stanovení salinomycinu (HPLC)
- A Stanovení narasinu (HPLC)
- A Stanovení nikarbazinu (HPLC)
- Stanovení lasalocidu (HPLC)
- A Stanovení robenidinu (HPLC)
- Stanovení maduramicinu (HPLC)
- Stanovení methioninu titračně - přidaný
- A Stanovení vitaminů A, E (HPLC)
- A Stanovení hydroxyanalogu methioninu (alimet) (HPLC)
- A Stanovení tryptofanu (HPLC)
Stanovení prováděná v odrůdovém materiálu
A - akreditovaná stanovení
- Stanovení obsahu glykoalkaloidů v bramborách (HPLC)
- A Stanovení dusíkatých látek
- A Stanovení obsahu tuku
- A Stanovení mastných kyselin (GC)
- A Stanovení glukosinolátů (HPLC)
- A Stanovení celkového cukru
- Stanovení alkaloidů (hořkých látek) v semenech lupiny
- A Stanovení škrobu (polarimetricky)
- Stanovení hořkých kyselin v chmelu (HPLC)
- Stanovení vlhkosti, pecek, cizích a chmelových příměsí v chmelu
- Stanovení podílu myrcenu a beta-farnesenu v chmelové silici metodou GC