Technologie sušení ovoce
Cílem projektu je umístění technologie sušení ovoce s příslušenstvím v stávajícím rekonstruovaném skladu ovoce se skladovací kapacitou 4 084 m3.
Základní informace o projektu
Rok registrace | 2009 |
---|---|
Region | Karlovarský kraj |
Zaměření projektu | Potravinářství |
Opatření/Podopatření PRV | I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělských a potravinářských produktů |
Žadatel | REGENT PLUS Žlutice spol. s r.o. |
Rozpočet
Celkové náklady | 35 009 800 Kč |
---|---|
Reálně proplacené dotace | 11 768 000 Kč |
Podíl EU na dotaci | 8 826 000 Kč |
Podíl státního rozpočtu ČR na dotaci | 2 942 000 Kč |
Stručný popis technologie výroby:
Hlavním výrobním programem je posklizňová úprava ovoce - příjem, čištění, krájení, odpeckování a příprava na sušení, samotné sušení, balení a skladování.
Technologie se skládá z:
- dávkovácí elevátor
- odstopkovačka se sprchovým praním
- inspekční pás
- elevátor
- třídící stroj na švestky, meruňky, třešně
- odpeckovačka švestek
- inspekční pás
- sulfatační buben
- transportní pás k sušárně
- Sušárna ovoce – sušící pec plnoautomatická, pásová
- Balička ovoce – balicí linka
- Detektor kovů
- Výměník tepla jako zdroj k sušící peci