Technologie sušení ovoce

Cílem projektu je umístění technologie sušení ovoce s příslušenstvím v stávajícím rekonstruovaném skladu ovoce se skladovací kapacitou 4 084 m3.

Základní informace o projektu

Rok registrace 2009
Region Karlovarský kraj
Zaměření projektu Potravinářství
Opatření/Podopatření PRV I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělských a potravinářských produktů
Žadatel REGENT PLUS Žlutice spol. s r.o.

Rozpočet

Celkové náklady 35 009 800 Kč
Reálně proplacené dotace 11 768 000 Kč
Podíl EU na dotaci 8 826 000 Kč
Podíl státního rozpočtu ČR na dotaci 2 942 000 Kč

Stručný popis technologie výroby:
Hlavním výrobním programem je posklizňová úprava ovoce - příjem, čištění, krájení, odpeckování a příprava na sušení, samotné sušení, balení a skladování.

Technologie se skládá z:

  • dávkovácí elevátor
  • odstopkovačka se sprchovým praním
  • inspekční pás
  • elevátor
  • třídící stroj na švestky, meruňky, třešně
  • odpeckovačka švestek
  • inspekční pás
  • sulfatační buben
  • transportní pás k sušárně
  • Sušárna ovoce – sušící pec plnoautomatická, pásová
  • Balička ovoce – balicí linka
  • Detektor kovů
  • Výměník tepla jako zdroj k sušící peci

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.