Tiskové zprávy

Zemědělci dostanou o 27,5 milionu korun víc na odstranění následků loňských povodní

5. 5. 2011
Tisková zpráva — Ministerstvo zemědělství bude mít víc peněz pro zemědělce na likvidaci následků bleskových povodní, které zasáhly Českou republiku loni v květnu a červnu. Kabinet schválil, že 27,5 milionu korun zajistí částečným přesunem částky určené na odstranění škod na lesním majetku. Ministerstvo také zpřesnilo výši škod za srpnové povodně.

Ministerstvo zemědělství udělalo významný krok ke koncepčnímu využívání biomasy

3. 5. 2011
Tisková zpráva — Ministerstvo zemědělství vypracuje do konce léta podrobnou analýzu o možnostech využití biomasy pro energetiku a rozvoj venkova. Akční plán pro období 2012 – 2020 nastaví také pravidla pro její využívání a poslouží i nově připravované Státní energetické koncepci.

Farmářské slavnosti nabírají na síle, oblíbily si je tisíce lidí bez rozdílu věku

3. 5. 2011
Tisková zpráva — K fenoménu farmářských trhů se nyní přidaly i farmářské slavnosti. Na první dvě, které se uskutečnily v dubnu, přišlo celkem přes dvanáct tisíc lidí. Seriál akcí, které dospělým i dětem přibližují život na rodinných farmách, inicioval a zaštítil ministr zemědělství Ivan Fuksa. Na slavnosti, které mají zvýšit zájem lidí o kvalitní domácí potraviny a podpořit české zemědělce, letos ministerstvo…

Začala platit novela vyhlášky o nealkoholických nápojích, pivu, lihovinách a dalších druzích potravin

2. 5. 2011
Tisková zpráva — Zejména oblast nealkoholických nápojů, piva a lihovin upravuje novela vyhlášky, která začala platit 1. května 2011. Obsahuje například nové členění skupin piva a upravuje používání slova „starý“ u destilátů.

Novela zákona o lihu především upravuje definice pěstitelského pálení

2. 5. 2011
Tisková zpráva — Změny v oblasti pěstitelského pálení přináší nová potravinářská legislativa, která začala platit od 1. května 2011. Novela zpřehlední zákony o výrobě destilátů v pálenicích a ochrání jejich provozovatele.

Tendry v Lesích jsou významným krokem k dobré správě státního majetku

2. 5. 2011
Tisková zpráva — Ministerstvo zemědělství oceňuje, že Lesy ČR splnily zadání a vypsaly dnes veřejné výběrové řízení podle tzv. Dřevěné knihy. Na přípravě tendrové dokumentace spolupracovaly Lesy ČR s Transparency International, která konstatovala, že „vše nasvědčuje tomu, že tendry budou maximalizovat příjem Lesů České republiky“. Poprvé v historii Lesů ČR jsou soutěže vypsány podle otevřeně připravené a široce…

Národní zemědělské muzeum připomíná Mezinárodní rok lesů největší výstavou ve své historii

29. 4. 2011
Tisková zpráva — Národní zemědělské muzeum v Praze na Letné dnes pro veřejnost zahájilo výstavu „Co pamatuje strom a lidé zapomněli“. Je to nejrozsáhlejší projekt ve 120leté historii instituce. Expozici, kterou muzeum připravilo ve spolupráci s Lesy ČR, doplňují přednášky, odborné semináře a interaktivní programy. Výstava skončí 30. října.

Česko si stojí za tradičním pomazánkovým máslem

28. 4. 2011
Tisková zpráva — Boj za pomazánkové máslo nevzdáváme a vyčerpáme všechny možnosti, jak současné negativní stanovisko EK zvrátit, protože se stále domníváme, že pomazánkové máslo lze považovat za zaručenou tradiční specialitu podle platné legislativy EU. Odmítnutí udělit pomazánkovému máslu právo užívat logo zaručené tradiční speciality považuje Česko za diskriminaci.

Vládní nařízení zpřísní dovoz živočišných produktů

28. 4. 2011
Tisková zpráva — Právní úprava, kterou včera přijala vláda, pomůže zajistit zvýšení bezpečnosti potravin zpřísněním podmínek dovozů produktů živočišného původu z členských zemí Evropské unie do České republiky. Dovozci budou povinni poskytovat více informací o dovážených živočišných produktech dozorovým orgánům, které v případě aktuálního ohrožení bezpečnosti potravin budou moci rychleji reagovat.

Pravý špekáček při pečení voní, ošizený začne na ohni čmoudit

26. 4. 2011
Tisková zpráva — Nejčastějším druhem masa, který lidé jedí v zemích Evropské unie, je vepřové. Mezi jeho největší spotřebitele ve světě patří Česká republika. Češi jsou také, zejména nyní, kdy začíná sezona grilování, nadšenými konzumenty špekáčků. Co má a může, kromě vepřového, ještě obsahovat poctivý špekáček a jak vypadá opečený na ohni v porovnání s méně kvalitní uzeninou, dnes demonstroval náměstek ministra…
1 ... 12 13 14 ... 22

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.