Regionální potravina Moravskoslezského kraje zná vítěze třetího ročníku

12. 7. 2012

Tisková zpráva — Odborná komise soutěže Regionální potravina 2012 doporučila k ocenění 7 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Moravskoslezského kraje. O tuto značku se letos ucházelo celkem 68 výrobků od 19 výrobců. O logo soutěžili v devíti kategoriích, nejsilněji byla zastoupena kategorie Mastné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas.

Hodnocení Regionální potraviny Moravskoslezského krajeVýrobky hodnotila osmičlenná odborná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské
a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2012 navrhla hodnotitelská komise 7 výrobků z následujících kategorií:

1)      Masné výroby tepelně opracované včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.)

Těšínské jatky, spol. s r.o., Klobása z udírny

2)      Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.)

Neudělena

3)      Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy)

GAJĎAK, spol. s r.o., Sýr v nálevu

4)      Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.)

Ekomilk, spol. s r.o., Máslo

5)      Pekařské výrobky včetně těstovin

AZPEK, s.r.o., Svatební bolatický koláč

6)      Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

Zdravý Styl, Ladislav Michalík, Věneček se šlehačkou bez lepku

7)      Alkoholické a nealkoholické nápoje

Neudělena

8)      Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

ZP Otice, a.s., Otické kysané zelí bílé s mrkví

9)      Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.)

Rodinná včelařská farma Košec, Včelí med květový – lipový

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Soutěž je rovněž podporována Krajským úřadem Moravskoslezského kraje.

Značku Regionální potravina mají právo výrobci na oceněné produkty užívat 4 roky.

Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Regionální agrární komora Ostravsko
Ing. Karin Veselá
MT: 724 125 830
mail: karin.vesela@kv-advisory.cz

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.