Osm výrobků obdrželo značku Regionální potravina Karlovarského kraje 2012

28. 6. 2012

Tisková zpráva — Náměstek ministra zemědělství Martin Hlaváček a hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný dnes udělili certifikáty Regionální potravina Karlovarského kraje 2012 nejlepším osmi výrobkům. Lidé mohli před Krajskou knihovnou, kde se ceremoniál konal, ochutnat oceněné potraviny ze všech tří ročníků soutěže.

Letos se do soutěže přihlásilo 22 výrobců s 61 produkty. „V letošním roce, na rozdíl od předešlých ročníků, výrobci přihlásili opravdu ty nejlepší potraviny ze své produkce, které mají specifickou vazbu na Karlovarsko,“ říká Zdeněk Perlinger ze společnosti Pro-Bio, organizátor soutěže v regionu.

Certifikát Regionální potravina Karlovarského kraje byl udělen těm nejlepším výrobkům pouze v osmi kategoriích, devátou - Ovoce a zelenina - totiž nemá v horském kraji kdo zaplnit. Nejobsazovanější kategorií byly pekařské výrobky a kategorie Ostatní.                              Té dominovaly v počtu přihlášených medy a karlovarské knedlíky různých receptur.

U výrobců má ocenění Regionální potravina velký ohlas. „Na dvě desítky místních sedláků, z nichž většina je držitelem značky Regionální potravina, si dokonce otevřelo svou místní prodejnu nazvanou U sedláků. Zvýší tak možnost celoročního kontaktu se zákazníky,“ dodává Zdeněk Perlinger.

„Potvrzují se tak zkušenosti z předchozích ročníků soutěže. Zákazníci už vnímají logo Regionální potravina jako potvrzení vysoké jakosti oceněné potraviny. Po výrobcích, které nesou certifikát kvality, je mnohem větší poptávka,“ říká ministr zemědělství Petr Bendl.

Do soutěže se mohou přihlásit malí a střední potravinářští producenti. Ocenění se uděluje ve 13 krajích České republiky, nyní ho má přes 180 výrobků. Ministerstvo zemědělství vynaloží v letošním a příštím roce 70 milionů korun na marketingovou podporu značky a dalších 25 milionů korun na organizaci soutěže.

Přehled oceněných značkou Regionální potravina Karlovarského kraje 2012:

  Kategorie: Oceněný výrobek:
1. Masné výrobky tepelně opracované, včetně uzených mas Hovězí maso ve vlastní šťávě (Farma Rudolec)
2. Masné výrobky trvanlivé Otovická klobása (Prima, s.r.o.)
3. Sýry včetně tvarohu Nakládaný kozí sýr (Hnátková)
4. Mléčné výrobky ostatní Jogurt borůvka (ZEOS Bor, s.r.o.)
5. Pekařské výrobky včetně těstovin Bečovský chléb (Pekařství Pytlík)
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek Karlovarské kapky (Pekárna Trend)
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje

Pivo Permon, světlý ležák 11°

(Systém Net line, s.r.o.)

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Neuděleno
9. Ostatní Med z doupovských lesů, smíšený (Ševčík)

Kontakt pro další informace:   

Ing. Zdeněk Perlinger,
Pro-Bio regionální centrum Severozápadní Čechy

e-mail: perlinger@volny.cz, GSM:  607 103 244

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.