Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Příl.3

Příloha 3
Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky
 

Tabulka 1 
Základní technologické celky hovězího masa

+------------------------------------------+--------------------------------+
| Základní dělení                          | Technologický celek            |
+------------------------------------------+--------------------------------+
| Hovězí čtvrtě                            | přední čtvrť                   |
|                                          | zadní čtvrť                    |
+------------------------------------------+--------------------------------+
| Hovězí maso přední (s kostí / bez kosti) | špička krku*)                  | 
|                                          | krk*)                          |
|                                          | podplečí*)                     |
|                                          | vysoký roštěnec*)              |
|                                          | hrudí                          |
|                                          | žebro                          |
|                                          | bok, nízké žebro, pupek        |
|                                          | kližka                         |
|                                          | koleno                         |
|                                          | oháňka                         |
+------------------------------------------+--------------------------------+
| Hovězí maso zadní (s kostí / bez kosti)  | kýta                           |
|                                          | plec                           |
|                                          | svíčková                       |
|                                          | nízký roštěnec, roštěná        |
+------------------------------------------+--------------------------------+

*) Název technologického celku v označení výsekového masa lze nahradit souhrnným 
   označením - hovězí maso přední (s kostí / bez kosti).


Tabulka 2
Základní technologické celky telecího masa

+------------------------------------------+--------------------------------+
| Základní dělení                          | Technologický celek            |
+------------------------------------------+--------------------------------+
| Telecí půlka                             | půlka                          | 
+------------------------------------------+--------------------------------+
| Telecí maso (s kostí / bez kosti)        | kýta                           | 
|                                          | plec                           |
|                                          | koleno                         |
|                                          | pečeně, ledvina                |
|                                          | svíčková                       |
|                                          | krk, karbanátek                |
|                                          | hrudí                          |
|                                          | bok, pupek                     |
|                                          | kližka                         |
+------------------------------------------+--------------------------------+


Tabulka 3
Základní technologické celky vepřového masa

+------------------------------------------+--------------------------------+
Základní dělení                            | Technologický celek            | 
+------------------------------------------+--------------------------------+
| Vepřová půlka                            | půlka                          | 
|                                          | předek                         |
+------------------------------------------+--------------------------------+
| Vepřové maso (s kostí / bez kosti)       | kýta                           |                    
|                                          | plec                           |
|                                          | pečeně, kotleta                |
|                                          | panenská svíčková, panenka     |
|                                          | krkovice                       |
|                                          | bok                            |
|                                          | lalok                          |
|                                          | paždík                         |
|                                          | hlava                          |
|                                          | koleno přední                  |
|                                          | koleno zadní                   |
|                                          | nožička                        |
|                                          | žebírko                        |
+------------------------------------------+--------------------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.