Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
Příl.3
Příloha 3
Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky
Tabulka 1 Základní technologické celky hovězího masa +------------------------------------------+--------------------------------+ | Základní dělení | Technologický celek | +------------------------------------------+--------------------------------+ | Hovězí čtvrtě | přední čtvrť | | | zadní čtvrť | +------------------------------------------+--------------------------------+ | Hovězí maso přední (s kostí / bez kosti) | špička krku*) | | | krk*) | | | podplečí*) | | | vysoký roštěnec*) | | | hrudí | | | žebro | | | bok, nízké žebro, pupek | | | kližka | | | koleno | | | oháňka | +------------------------------------------+--------------------------------+ | Hovězí maso zadní (s kostí / bez kosti) | kýta | | | plec | | | svíčková | | | nízký roštěnec, roštěná | +------------------------------------------+--------------------------------+ *) Název technologického celku v označení výsekového masa lze nahradit souhrnným označením - hovězí maso přední (s kostí / bez kosti). Tabulka 2 Základní technologické celky telecího masa +------------------------------------------+--------------------------------+ | Základní dělení | Technologický celek | +------------------------------------------+--------------------------------+ | Telecí půlka | půlka | +------------------------------------------+--------------------------------+ | Telecí maso (s kostí / bez kosti) | kýta | | | plec | | | koleno | | | pečeně, ledvina | | | svíčková | | | krk, karbanátek | | | hrudí | | | bok, pupek | | | kližka | +------------------------------------------+--------------------------------+ Tabulka 3 Základní technologické celky vepřového masa +------------------------------------------+--------------------------------+ Základní dělení | Technologický celek | +------------------------------------------+--------------------------------+ | Vepřová půlka | půlka | | | předek | +------------------------------------------+--------------------------------+ | Vepřové maso (s kostí / bez kosti) | kýta | | | plec | | | pečeně, kotleta | | | panenská svíčková, panenka | | | krkovice | | | bok | | | lalok | | | paždík | | | hlava | | | koleno přední | | | koleno zadní | | | nožička | | | žebírko | +------------------------------------------+--------------------------------+