Odstavec předpisu 69/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 69/2016 Sb., o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
§ 13
§ 13
(1) U tepelně opracovaných masných výrobků musí být tepelně opracován celý
výrobek tak, aby bylo zajištěno dostatečné tepelné opracování všech složek výrobku.
(2) Nebalené masné výrobky bez technologického obalu, které nejsou určeny
k dalšímu tepelnému opracování před použitím, zejména vařená nebo uzená masa, musí
být před vložením do přepravních obalů chráněny jednotlivě nebo společně obalem,
který není určený pro spotřebitele.
(3) Pro výrobu masných výrobků uvedených v příloze č. 7 k této vyhlášce
tabulkách 1 až 7 se použije jedna ze základních surovin nebo libovolná kombinace
základních surovin uvedených v příloze č. 7 k této vyhlášce tabulkách 1 až 7.
(4) Šunka z vepřového masa je vyrobena jen z vepřové kýty či z masa vepřové
kýty.
(5) Šunky třídy nejvyšší jakosti a třídy výběrové jsou celosvalové, u šunek
třídy standardní lze při výrobě použít zrněnou surovinu.
(6) Masný výrobek dodaný do maloobchodu, včetně provozu společného stravování,
a určený k prodeji v chlazeném stavu je zakázáno zmrazit a opakovaně tepelně opracovávat,
pokud není dále zpracován jako surovina pro výrobu jiného typu výrobku nebo pokud
není zmrazení a tepelné opracování součástí výrobního postupu.