Odstavec předpisu 295/2015 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 295/2015 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o krmivech
Příl.4

Příloha 4
Kategorie krmných surovin pro označování krmných směsí pro zvířata neurčená k produkci potravin s výjimkou kožešinových zvířat
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      Kategorie                                                            Zahrnuje
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
          1                                                                    2
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.  Maso a výrobky živočišného původu       Všechny masité části poražených teplokrevných suchozemských zvířat v čerstvém stavu nebo 
                                            vhodným způsobem konzervované, dále veškeré výrobky a vedlejší výrobky, vzniklé při
                                            zpracování těl nebo části těl teplokrevných suchozemských zvířat. 
2.  Mléko a mléčné výrobky                  Veškeré mléčné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší
                                            výrobky získané při zpracování mléka.
3.  Vejce a výrobky z vajec                 Veškeré vaječné výrobky v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší 
                                            výrobky z jejich zpracování.
4.  Oleje a tuky                            Veškeré živočišné a rostlinné oleje a tuky.
5.  Kvasnice                                Veškeré druhy kvasnic, pokud byly devitalizovány a usušeny.
6.  Ryby a vedlejší výrobky z ryb           Ryby nebo části ryb v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované, vedlejší výrobky 
                                            z jejich zpracování.
7.  Obiloviny                               Veškeré druhy obilovin bez ohledu na jejich zpracování nebo výrobky obsahující škrobnatý 
                                            endosperm.
8.  Zeleniny                                Veškeré druhy zelenin a luštěnin v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované.
9.  Vedlejší výrobky rostlinného původu     Vedlejší výrobky ze zpracování rostlinných produktů, zejména obilovin, zelenin, luštěnin 
                                            a olejnatých semen.
10. Bílkovinné extrakty rostlinného původu  Veškeré výrobky rostlinného původu, u nichž byla bílkovinná složka vhodným způsobem
                                            koncentrována na nejméně 50 % dusíkatých látek v sušině, které mohou mít změněnou texturu 
                                            (strukturu).
11. Minerální látky                         Veškeré anorganické látky vhodné pro výživu zvířat.
12. Cukry                                   Veškeré druhy cukrů.
13. Ovoce                                   Veškeré druhy ovoce v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované.
14. Ořechy                                  Veškeré plody ze skořápek.
15. Semena                                  Veškeré druhy semen v celém stavu nebo drcené.
16. Řasy                                    Veškeré řasy v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem konzervované.
17. Měkkýši a korýši                        Veškeré druhy měkkýšů, korýšů, lastur (mušlí) v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem 
                                            konzervované a vedlejší výrobky vzniklé při jejich zpracování.
18. Hmyz                                    Veškeré druhy hmyzu ve všech vývojových stádiích. 
19. Pekařské výrobky                        Veškeré druhy chleba, koláčů, sušenek a těstovin.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.