Odstavec předpisu 34/2013 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 34/2013 Sb., o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další zpracování masa a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů
§ 5
§ 5
Požadavky na bourárny
Provozovatel bourárny, v níž se manipuluje s masem krokodýlů, zajistí,
aby bourárna8)
a) byla konstruována tak, aby nedošlo ke kontaminaci krokodýlího masa,
zejména
1. umožněním plynulého postupu činností,
2. zajištěním oddělení různých výrobních
šarží,
b) měla
1. chlazené prostory pro oddělené skladování baleného a nebaleného
masa krokodýlů, pokud nejsou skladovány v různých časech nebo nejsou skladovány takovým
způsobem, že materiál obalu a způsob skladování nemohou být zdrojem kontaminace masa
krokodýlů,
2. provozní prostory na bourání vybavené tak, aby byly splněny požadavky
hygieny bourání a vykosťování,
3. zařízení, v němž si zaměstnanci manipulující s nebaleným
masem krokodýlů myjí ruce, vybavené tak, aby nedošlo k rozšíření kontaminace,
4. zařízení
pro dezinfekci nástrojů horkou vodou o teplotě nejméně 82 °C nebo alternativní systém
s podobným účinkem.
8) Příloha I bod 1.17 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004.