Odstavec předpisu 34/2013 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 34/2013 Sb., o veterinárních požadavcích na porážení krokodýlů a další zpracování masa a živočišných produktů pocházejících z krokodýlů
§ 10
§ 10
(1) Neprodleně po porážce krokodýla úřední veterinární lékař provede
a) prohlídku celého vnějšího povrchu jatečně upraveného těla,
b) prohlídku a prohmatání, popřípadě podle potřeby nařezání těch částí
těla, které jsou změněné nebo jsou z jiných důvodů podezřelé,
c) vizuální prohlídku hlavy,
d) vizuální prohlídku, popřípadě prohmatání plic, průdušnice a jícnu,
e) vizuální prohlídku a prohmatání osrdečníku a srdce,
f) vizuální prohlídku a prohmatání, popřípadě nařezání orgánů dutiny
hrudní a břišní,
g) zhodnocení výživného stavu, barvy, zápachu, souměrnosti a dostatečnosti
vykrvení, kontaminace, parazitárních infekcí, patogenních známek, známek po aplikaci
léčiv, oděrek a zranění a jiných abnormalit ve svalovině, kostech, vazivu, kloubech
a ostatních tkáních.
(2) Pokud je to nezbytné, provede úřední veterinární lékař další vyšetření,
prohmatání jatečně upraveného těla a drobů a jejich nařezání a laboratorní vyšetření
za účelem posouzení, zdali je krokodýlí maso poživatelné nebo nepoživatelné podle
§ 7.