Odstavec předpisu 210/2010 Sb.
Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 210/2010 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o obchodování s ohroženými druhy
§ 5
§ 5
(1) Nestanoví-li přímo použitelné předpisy
Evropské unie o ochraně ohrožených druhů4) jinak,
označují zpracovatelé a balírny kaviáru prvotní nádoby
s kaviárem jednotlivě pomocí jednorázových štítků,
které jsou připevněny k nádobě.
(2) Prvotní nádobou se rozumí nádoba, do které je
kaviár přímo plněn zpracovateli a balírnami. Za prvotní
nádobu se nepovažuje nádobí, na kterém je kaviár
servírován k přímé spotřebě v restauracích a podobných
zařízeních.
(3) Štítek na prvotní nádobu s kaviárem,
která je
naplněna zpracovatelem nebo balírnou v zemi původu
kaviáru, obsahuje následující identifikační čísla v následujícím
pořadí:
a) standardizovaný kód druhu jeseterovité ryby podle
přílohy č. 4 k této vyhlášce,
b) kód pro vyznačení původu jeseterovité ryby podle
přílohy IX k nařízení Komise (ES) č. 865/2006,
c) dvoupísmenný kód země původu jeseterů podle
Mezinárodní organizace pro standardizaci (ISO),
d) rok sklizně, popřípadě lovu,
e) oficiální evidenční kód zpracovatele nebo balírny
kaviáru a
f) identifikační výrobní číslo šarže kaviáru přidělené
zpracovatelem nebo balírnou.
(4) Štítek na prvotní nádobu s kaviárem,
který je
přebalován v jiné zemi, než je země původu kaviáru,
obsahuje následující identifikační čísla v následujícím
pořadí:
a) standardizovaný kód druhu jeseterovité ryby podle
přílohy č. 4 k této vyhlášce,
b) kód pro vyznačení původu jeseterovité ryby podle
přílohy IX k nařízení Komise (ES) č. 865/2006,
c) dvoupísmenný kód země původu jeseterů podle
Mezinárodní organizace pro standardizaci (ISO),
d) rok přebalování kaviáru,
e) oficiální evidenční kód zpracovatele nebo balírny
kaviáru a
f) identifikační výrobní číslo šarže kaviáru přidělené
zpracovatelem nebo balírnou nebo číslo vývozního
povolení nebo potvrzení o zpětném vývozu.
4) Nařízení Rady (ES) č. 338/97 a nařízení Komise (ES) č. 865/2006.