Odstavec předpisu 128/2009 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 128/2009 Sb., o přizpůsobení veterinárních a hygienických požadavků pro některé potravinářské podniky, v nichž se zachází se živočišnými produkty
§ 9
§ 9
Pro potravinářský podnik, který provozuje maloobchodní činnost za podmínek
stanovených v § 8 odst. 1, platí vedle veterinárních a hygienických požadavků stanovených
předpisem Evropské unie o hygieně potravin14) také veterinární a hygienické požadavky
stanovené v příloze III k nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004
a) v oddílu I kapitole V odstavci 2 písm. a) a b) a v odstavci 3, jakož
i v kapitole VII odstavci 1 písm. a), pokud jde o vnitřní teplotu masa a drobů domácích
kopytníků,
b) v oddílu II kapitole V odstavci 1 písm. a) a b), pokud jde o vnitřní
teplotu drůbežího a králičího masa,
c) v oddílu III odstavci 1, podle něhož se na vnitřní teplotu masa a
drobů sudoprstých farmových savců vztahují jen požadavky uvedené v oddílu I kapitole
V odstavci 2 písm. a), b) a c) a v odstavci 3,
d) v oddílu V kapitolách II a III, pokud jde o požadavky na hygienické
zacházení s mletým masem a masnými polotovary před jejich výrobou a po jejich výrobě,
zejména o požadavky na jejich teplotu,
e) v oddílu VI, pokud jde o suroviny používané k přípravě masných výrobků.
14) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004, zejména příloha II
k tomuto nařízení.