Odstavec předpisu 634/2004 Sb.
Zákon Parlamentu České republiky č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích
Pol.102A

Položka 102A
 
Přijetí žádosti o

a) povolení61a) výzkumu na lidských embryonálních
   kmenových buňkách                                                      Kč           500

b) povolení61a) dovozu linií lidských embryonálních
   kmenových buněk                                                        Kč           500

c) registraci61a) linie lidských embryonálních
   kmenových buněk                                                        Kč           500
 
d) povolení nebo změnu povolení činnosti tkáňového zařízení61b)           Kč         2 000

e) povolení nebo změnu povolení činnosti odběrového zařízení61b)          Kč         2 000

f) povolení nebo změnu povolení činnosti diagnostické laboratoře61b)      Kč         2 000
 
Osvobození
Od poplatku podle písmen d), e) a f) této položky je osvobozeno přijetí žádosti o povolení činnosti podané do tří měsíců ode dne nabytí účinnosti zvláštního právního předpisu vymezujícího požadavky na zajištění jakosti a bezpečnosti lidských tkání a buněk61b), kterou podá provozovatel tkáňového zařízení nebo odběrového zařízení nebo diagnostické laboratoře, který ke dni nabytí účinnosti tohoto zvláštního právního předpisu vykonával tyto činnosti podle zákona č. 285/2002 Sb., o darování, odběrech a transplantacích tkání a orgánů a o změně některých zákonů (transplantační zákon), ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 20/1966 Sb., o péči o zdraví lidu, ve znění pozdějších předpisů, nebo podle zákona č. 160/1992 Sb., o zdravotní péči v nestátních zdravotnických zařízeních, ve znění pozdějších předpisů.
 
61a) Zákon č. 227/2006 Sb., o výzkumu na lidských embryonálních kmenových buňkách a souvisejících činnostech a o změně některých souvisejících zákonů.
61b) Zákon č. 296/2008 Sb., o zajištění jakosti a bezpečnosti lidských tkání a buněk určených k použití u člověka a o změně souvisejících zákonů (zákon o lidských tkáních a buňkách).

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.