Odstavec předpisu 382/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 382/2004 Sb., o ochraně hospodářských zvířat při porážení, utrácení nebo jiném usmrcování
Příl.1

Příl.1
Podmínky přechovávání živých ryb v kádích a příručních nádržích
1. Hustota obsádky

                 Kapr v kg na 1000 litrů vody

        -----------------------------------------------
        Teplota vody ve st. C       Hmotnost ryb v kg
        -----------------------------------------------
               0 -  5                   1200
               5 - 10                   1000
              10 - 15                    700
        -----------------------------------------------

            Lososovité ryby v kg na 1000 litrů vody

     ------------------------------------------------------------
      Teplota vody                Hmotnost ryb v kg
      ve st. C         ------------------------------------------
                       při provzdušňování    při prokysličování
                              vody                  vody
     ------------------------------------------------------------
        0 -  5                50 - 70                 200
        5 - 10                40 - 60                 150
       10 - 15                do 25                do 100
     ------------------------------------------------------------

Při  ochlazování  vody  ledem  se  hmotnost  lososovitých ryb může
zvýšit až o 50 % (přidáním 25 kg ledu na 1000 l vody).


2. Požadavky na kvalitu vody

-----------------------------------------------------------------
                      Kaprovité ryby          Lososovité ryby
                    -------------------     ---------------------
                     léto        zima        léto        zima
                    ---------------------------------------------
Teplota vody ve     10 - 15     0 - 10      10 - 12     0 - 10
st. C
-----------------------------------------------------------------
Nejnižší %            70          40          80          60
nasycení kyslíkem
----------------------------------------------------------------- 

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.