Odstavec předpisu 382/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 382/2003 Sb., o veterinárních požadavcích na obchodování se zvířaty a o veterinárních podmínkách jejich dovozu ze třetích zemí
§ 72

§ 72
(1) Rozhodnutím orgánů Evropské unie může být stanoveno, že dovozy ze třetí země nebo z části třetí země budou omezeny na určitý druh drůbeže, na násadová vejce, na chovnou, užitkovou drůbež nebo jatečnou drůbež nebo na drůbež určenou pro zvláštní účely.
(2) Rozhodnutím orgánů Evropské unie může být stanoveno, že dovezená drůbež a násadová vejce, jakož i drůbež pocházející z dovezených vajec, budou drženy v karanténě nebo v izolaci po dobu, která není delší než dva měsíce.
(3) Rozhodnutím orgánů Evropské unie může být v jednotlivých případech rozhodnuto o povolení dovozu drůbeže a násadových vajec ze třetích zemí v případě, kdy tyto dovozy neodpovídají podmínkám v § 69 až 71. Bez dotčení zvláštních podmínek, které mohou být přijaty v souladu s rozhodnutím orgánů Evropské unie, může krajská veterinární správa na základě zdravotního stavu zvířat určit jatky, do kterých musí být drůbež dodána.
(4) Nebylo-li orgány Evropské unie rozhodnuto jinak, uplatňují se při dovozech drůbeže a násadových vajec ze třetích zemí veterinární požadavky přinejmenším rovnocenné veterinárním požadavkům na obchodování s drůbeží a násadovými vejci.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.