Odstavec předpisu 77/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 77/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Příl.11

Příloha 11
Živočišné tuky
Tabulka 1 - Vepřový tuk
+------------------------+---------------+-----------------------+
|                        | Vepřové sádlo |     Vepřový tuk       |
+------------------------+---------------+-----------------------+
|Obsah volných mastných  | méně než 0,75 | méně než 1,25 včetně  |
|kyselin (v % hmot.      | včetně        |                       |
|jako kyselina olejová)  |               |                       |
+------------------------+---------------+-----------------------+
|Peroxidové číslo        | méně než 4,0  | méně než 6,0 včetně   |
|(mekv O
2
/kg) | včetně | | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Obsah vody a nerozpustné| méně než 0,5 včetně | |nečistoty (v % hmot.) | | +------------------------+---------------------------------------+ |Barva, chuť a vůně | bílá až nažloutlá, charakteristická | | | pro vepřový tuk bez cizích příchutí | | | a náznaků žluknutí | +------------------------+---------------------------------------+ Tabulka 2 - Hovězí lůj +------------------------+---------------+-----------------------+ | | Výběrový | Hovězí lůj | | | hovězí lůj | | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Obsah volných mastných | méně než 0,75 | méně než 1,25 včetně | |kyselin (v % hmot. | včetně | | |jako kyselina olejová) | | | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Peroxidové číslo | méně než 4,0 | méně než 4,0 včetně | |(mekv O2/kg) | včetně | | +------------------------+---------------+-----------------------+ |Obsah vody a nerozpustné| méně než 0,15 včetně | |nečistoty (v % hmotn.) | | +------------------------+---------------------------------------+ |Barva, chuť a vůně | bílá až nažloutlá, charakteristická | | | pro lůj bez cizích příchutí a náznaků | | | žluknutí | +------------------------+---------------------------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.