Odstavec předpisu 77/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 77/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Příl.5

Příloha 5
Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů
+----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+
|Druh                  |Celková   |Tukuprostá   |Mléčný tuk|Ovocná složka|suché     |
|                      |sušina    |mléčná sušina|(v % hmot.|(v % hmot.   |skořápkové|
|                      |(v % hmot.|(v % hmot.   |nejméně)  |nejméně)     |plody     |
|                      |nejméně)  |nejméně)     |          |             |(v % hmot.|
|                      |          |             |          |             |nejméně)  |
+----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+
|Mražený krém smetanový|          |             |   8,0    |             |          |
+----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+
|Mražený krém mléčný   |          |   6,0       |   2,5    |             |          |
+----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+
|Mražený krém          |          |             |   5,0*)  |             |          |
|s rostlinným tukem    |          |             |          |             |          |
+----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+
|Mražený krém vodový   | 12,0     |             |          |             |          |
+----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+
|Mražený krém ovocný   | 12,0     |             |          |    15,0     |   5,0    |
+----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+
|Mražený krém sorbet   | 12,0     |             |          |    25,0     |   7,0    |
+----------------------+----------+-------------+----------+-------------+----------+
*) obsah rostlinného tuku
Poznámka:  U mraženého  krému  ovocného  a mraženého  krému sorbet
platí  v závislosti  na  použité  ochucující složce  požadavek pro
obsah ovocné složky nebo pro obsah suchých skořápkových plodů.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.