Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Příl.5
Příloha 5
Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost +------------------------+----------------------+ |Skupina | Vlhkost | | | (v % hmot. nejvýše) | +------------------------+----------------------+ |karamely | - | +------------------------+----------------------+ |dražé | - | +------------------------+----------------------+ |želé | 22,0 | +------------------------+----------------------+ |rahat, chalva | 20,0 | +------------------------+----------------------+ |turecký med | 8,0 | +------------------------+----------------------+ |lékořicové cukrovinky | 19,0 | +------------------------+----------------------+ |pěnové | 25,0 | +------------------------+----------------------+ |fondánové cukrovinky | 12,0 | +------------------------+----------------------+ |komprimáty s glukózou | 10,0 | |komprimáty ostatní | 7,0 | +------------------------+----------------------+ |žvýkačky: | při 105 st.C | | | 7,5 | +------------------------+----------------------+ |dropsy: | | |lité a lisované kandyty | 5,0 | |protahované | 6,0 | +------------------------+----------------------+ |roksy | 6,0 | +------------------------+----------------------+ |furé | - | +------------------------+----------------------+ Poznámka: U výrobku balených do sáčků může být podíl drobné tříště nejvýše: - dropsy a furé 2 % hmot. - komprimáty 5 % hmot. Tabulka 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení +------------------------------+----------------------+ | Hmotnostní rozsah | Hmotnostní odchylka | | (g) | (%) | +------------------------------+----------------------+ |do 105 včetně | - 10,0 | +------------------------------+----------------------+ |větší než 105 do 150 včetně | - 8,0 | +------------------------------+----------------------+ |větší než 150 do 250 včetně | - 5,0 | +------------------------------+----------------------+ |větší než 250 do 500 včetně | - 3,0 | +------------------------------+----------------------+ |větší než 500 do 1000 včetně | - 2,0 | +------------------------------+----------------------+ |nad 1000 (k rozvažování) | - 1,0 | +------------------------------+----------------------+