Odstavec předpisu 76/2003 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Příl.5

Příloha 5
Tabulka 1 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
+------------------------+----------------------+
|Skupina                 |       Vlhkost        |
|                        | (v % hmot. nejvýše)  |
+------------------------+----------------------+
|karamely                |          -           |
+------------------------+----------------------+
|dražé                   |          -           |
+------------------------+----------------------+
|želé                    |        22,0          |
+------------------------+----------------------+
|rahat, chalva           |        20,0          |
+------------------------+----------------------+
|turecký med             |         8,0          |
+------------------------+----------------------+
|lékořicové cukrovinky   |        19,0          |
+------------------------+----------------------+
|pěnové                  |        25,0          |
+------------------------+----------------------+
|fondánové cukrovinky    |        12,0          |
+------------------------+----------------------+
|komprimáty s glukózou   |        10,0          |
|komprimáty ostatní      |         7,0          |
+------------------------+----------------------+
|žvýkačky:               |    při 105 st.C      |
|                        |         7,5          |
+------------------------+----------------------+
|dropsy:                 |                      |
|lité a lisované kandyty |         5,0          |
|protahované             |         6,0          |
+------------------------+----------------------+
|roksy                   |         6,0          |
+------------------------+----------------------+
|furé                    |          -           |
+------------------------+----------------------+

Poznámka:
U výrobku balených do sáčků může být podíl drobné tříště nejvýše:
- dropsy a furé 2 % hmot.
- komprimáty 5 % hmot.

Tabulka 2 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od
            spotřebitelského balení
+------------------------------+----------------------+
|     Hmotnostní rozsah        | Hmotnostní odchylka  |
|           (g)                |         (%)          |
+------------------------------+----------------------+
|do 105 včetně                 |      - 10,0          |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 105 do 150 včetně   |       - 8,0          |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 150 do 250 včetně   |       - 5,0          |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 250 do 500 včetně   |       - 3,0          |
+------------------------------+----------------------+
|větší než 500 do 1000 včetně  |       - 2,0          |
+------------------------------+----------------------+
|nad 1000 (k rozvažování)      |       - 1,0          |
+------------------------------+----------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.