Odstavec předpisu 541/2002 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů
Příl.1

Příl.1
Fyzikálně-chemické rozbory
---------------------------------------------------------------------
Rozbor                                                  Výše náhrady 
                                                        nákladů v Kč 
---------------------------------------------------------------------
Stanovení antioxidantů v potravinách metodou HPLC       2 460        
Stanovení antioxidantů v potravinách metodou GC         2 460        
Stanovení kyseliny isoaskorbové v potravinách             950          
metodou HPLC                                                         
Identifikace syntetických potravinářských barviv                     
v potravinách metodou TLC                                 780          
Stanovení syntetických potravinářských barviv v                      
potravinách metodou HPLC                                2 080        
Stanovení syntetických potravinářských barviv v                      
potravinách metodou spektrofotometrickou                1 480        
Stanovení karotenoidů v potravinách metodou                          
spektrofotometrickou                                    1 200        
Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou                        
spektrofotometrickou                                    1 990        
Stanovení beta-karotenu v potravinách metodou           1 600        
HPLC                                                                 
Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích                        
esterů v potravinách metodou HPLC                         960          
Stanovení kyseliny propionové v potravinách             1 090        
metodou HPLC                                                         
Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v                     
potravinách metodou HPLC                                  950          
Stanovení celkového oxidu siřičitého v                    320          
potravinách metodou destilačně-titrační                              
Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou                     
spektrofotometrickou s pararosanilinem                  1 080        
Stanovení dusitanů v potravinách                          560          
spektrofotometricky                                                  
Stanovení dusitanů v potravinách metodou FIA            1 000        
Stanovení bifenylu a orto-fenylfenolu v                 2 410        
potravinách metodou GC                                               
Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou       1 090        
HPLC                                                                 
Stanovení fosforu v potravinách metodou                 1 280        
spektrofotometrickou                                                 
Stanovení kyseliny citronové metodou HPLC               1 200        
Stanovení anthokyanů metodou "fingerprinting            2 640        
chromatography"                                                      
Stanovení neohesperidinu v potravinách metodou          1 080        
HPLC                                                                 
Stanovení sorbitolu a manitolu v potravinách              950          
metodou HPLC                                                         
Stanovení sorbitu v pekařských a cukrářských              260          
výrobcích                                                            
Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v                        
potravinách metodou HPLC                                1 160        
Stanovení celkového obsahu glutamátu sodného v                       
potravinách metodou HPLC                                1 110        
Stanovení glutamátu sodného v polévkách a                            
obdobných přípravcích metodou izotachoforetickou          370          
(ITP)                                                                
Stanovení chininu metodou HPLC                          1 000        
Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou            940          
Stanovení přídavku glutamátu sodného výpočtem z                      
celkového obsahu glutamátu                              1 550        
Stanovení aromatických látek a alkaloidů v                           
potravinách metodou GC                                  2 000        
Stanovení mentolu v potravinách metodou GLC             1 780        
Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a                        
příbuzných aromatických látek v potravinách             1 080        
metodou HPLC                                                         
Stanovení flavonoidních látek v potravinách             1 080        
metodou HPLC                                                         
Stanovení niacinu a kyseliny listové ve                              
fortifikovaných potravinách metodou HPLC                1 530        
Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou          1 600        
HPLC                                                                 
Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách             1 690        
metodou HPLC                                                         
Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou            3 000        
ELISA                                                                
Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC                      1 690        
Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC                      1 690        
Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC           950          
Stanovení vitaminů D2 a D3 ve fortifikovaných                        
potravinách metodou HPLC                                1 600        
Stanovení kyseliny pantotenové ve fortifikovaných                    
potravinách metodou HPLC                                1 480        
Stanovení obsahu jódu metodou                           1 530        
spektrofotometrickou                                                 
Stanovení L-karnitinu v energetických nápojích a                     
v potravních doplňcích metodou HPLC                     1 300        
Stanovení thiabendazolu v potravinách                   2 020        
Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení       2 470        
GC AED                                                               
Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení       1 390        
GC MSD                                                               
Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení       3 430        
LC/MS                                                                
Stanovení diquatu a paraquatu v potravinách             2 780        
metodou GC                                                           
Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou         2 570        
GC                                                                   
Stanovení fenoxyalkanových kyselin v potravinách        2 730        
metodou GC                                                           
Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou                  550          
destilačně titrační                                                  
Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC        2 440        
Stanovení fenylmočovinových herbicidů                                
v potravinách metodou GC                                2 240        
Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou                    
GC (Multireziduální metoda GC/ECD/NPD/MSD)              5 930        
Stanovení pesticidů v potravinách metodou HPLC                       
(Multireziduální metoda I)                              2 440        
Stanovení reziduí pesticidů v potravinách metodou                    
LC/MS (Multireziduální metoda)                          4 590        
Stanovení chlormequatu v potravinách metodou            3 650        
LC/MS                                                                
Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC           2 780        
Stanovení mléčného tuku v potravinách metodou GC        2 460        
Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou        3 700        
GC                                                                   
Stanovení stigmastadienů v potravinách metodou GC       3 100        
Stanovení triazinových herbicidů v potravinách          2 280        
metodou GC                                                                   
Stanovení metylbromidu v potravinách metodou GC         2 470        
Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD          2 290        
Stanovení jednoho prvku metodou AAS - plamenová           420          
technika                                                             
Stanovení jednoho prvku metodou AAS -                                
bezplamenová technika                                     630          
Stanovení jednoho prvku metodou AAS - hydridová           750          
technika                                                             
Stanovení rtuti metodou AAS na zařízení AMA 254           360          
Stanovení dusičnanů v ovoci a zelenině metodou            660          
ISE                                                                  
Stanovení dusičnanů metodou HPLC                        1 130        
Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách                    
metodou FIA                                             1 000        
Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC               1 480        
Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků          1 680        
metodou GC                                                           
Stanovení polyaromatických uhlovodíků v                              
potravinách metodou HPLC                                2 910        
Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou           2 950        
GC/TEA                                                               
Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC                 1 980        
Stanovení polychlorovaných bifenylů a                                
chlorovaných pesticidů v potravinách metodou GC         2 640        
Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách                    
metodou HPLC                                            6 060        
Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC         2 500        
(screening)                                                          
Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou                      
HPLC s využitím imunoafinitních kolonek                 5 610        
Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou       5 890        
LC/MS                                                                
Stanovení ochratoxinu A ; zelená káva, zrniny;                       
metodou TLC(screening)                                    910          
Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou                        
HPLC s využitím imunoafinitních (SPE) kolonek           7 360        
Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC           1 850        
Stanovení fumonisinů B1 a B2 metodou HPLC                            
s využitím imunoafinitních kolonek                      5 490        
Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC        5 610        
Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou        1 760        
HPLC                                                                 
Stanovení toxických glykoalkaloidů v potravinách                     
metodou HPLC                                            2 160        
Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC         950          
Stanovení 3-MCPD v potravinách                          5 480        
Stanovení barviv Sudan v chilli výrobcích metodou       1 400        
HPLC                                                                 
Stanovení nepovolených barviv v potravinách             1 400        
metodou HPLC                                                         
Stanovení 1,3-pentadienu v potravinách metodou          1 580        
GC/MS                                                                
Stanovení aromatických uhlovodíků v potravinách         1 680        
metodou GC                                                           
Stanovení těkavých organických látek                                 
v potravinách metodou GC                                1 680        
Stanovení chloraminu                                    1 150        
Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC         1 390        
Stanovení etylacetátu plynovou chromatografií             950          
Stanovení pH vody                                         100          
Stanovení pH ve víně                                      100          
Stanovení přímo redukujících cukrů ve víně                470          
Stanovení tlaku oxidu uhličitého v šumivých a             100          
perlivých vínech                                                     
Stanovení volného oxidu siřičitého ve vínech              960          
metodou FIA                                                          
Výpočet celkového alkoholu ve víně                         30           
Stanovení zásaditosti popela                              380          
Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách               140          
Stanovení veškerých kyselin v lihovinách                  170          
Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a              1 500        
lihovinách                                                           
Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v                      
lihovinách s vyšším obsahem těkavých složek               340          
Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v                      
lihu a lihovinách s nízkým obsahem těkavých             1 340        
složek                                                               
Stanovení vody v etanolu (lihu) metodou GC                750          
Stanovení furalů v lihu a lihovinách                    1 500        
Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných                      
likérech spektrofotometrickou metodou                   1 280        
Stanovení jakosti chmele; cizí příměsi                    140          
Stanovení jakosti chmele; jemnost vřeténka                 70           
Stanovení jakosti chmele; obsah pecek                     140          
Stanovení jakosti chmele; otluky                          140          
Stanovení jakosti chmele; příprava vzorku                  70           
Stanovení jakosti chmele; rozplevelení                    140          
Stanovení jakosti chmele; škodliví činitelé               140          
Stanovení obsahu náplně v nečokoládových                  100          
cukrovinkách                                                         
Stanovení složení u čokoládových cukrovinek                70           
Stanovení kyselosti celkové u želatinových                160          
cukrovinek                                                           
Stanovení kyselosti pro ovocné komprimáty                 160          
(cukrovinky)                                                         
Stanovení množství hub druhotně napadených hmyzem         230          
Stanovení perforace hub                                   230          
Stanovení obsahu mechanických nečistot hub                 70           
Stanovení vlhkosti hub                                    220          
Stanovení sušiny hub                                      380          
Průkaz druhů mas metodou ELISA                          3 500        
Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny                             
přepočtem přes 3- methylhistidin                        1 210        
Měření pH vodního výluhu masa                             100          
Stanovení podílu uvolněných složek                        100          
Stanovení aktivity vody aw                                370          
Stanovení kostních částí                                  200          
Stanovení provařenosti masných výrobků                    160          
Stálost barvy masných výrobků                              70           
Stanovení obsahu masa                                   6 180        
Stanovení hydroxyprolinu v potravinách                  1 810        
Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených            100          
výrobků                                                              
Stanovení obsahu čokoládové polevy v mražených             50           
výrobcích                                                            
Stanovení volné vody u zabité drůbeže                      50           
Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna            70           
složka                                                               
Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2 - 5           350          
složek                                                               
Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a             500          
více složek                                                          
Stanovení alkaloidů v tabáku a tabákových                            
výrobcích metodou spektrofotometrickou                  2 210        
Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového           2 260        
kouře                                                                
Stanovení nikotinu v kondenzátu cigaretového                         
kouře metodou GC                                        2 260        
Stanovení hmotnostního podílu tabákových částic           410          
Stanovení šířky řezu tabákové směsi v tabákových          270          
výrobcích                                                            
Stanovení vody v cigaretovém kouři metodou GC             740          
Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou             160          
vážkovou                                                             
Detekce specifické DNA v sójových a kukuřičných                      
výrobcích PCR screeningovou metodou s CaMV 35S                       
promotorem a NOS terminátorem                           4 500        
Detekce specifické DNA v potravinách rostlinného                     
původu Real-Time PCR screeningovou metodou s CaMV                    
35S promotorem a NOS terminátorem                       8 170        
Detekce specifické DNA Round Up Ready sóji v                         
sójových výrobcích pomocí PCR metody                    1 500        
Detekce specifické DNA kukuřice Bt-176 v                             
kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody                 4 920        
Stanovení specifické DNA Round         Up Ready sóji v                       
sójových výrobcích metodou Real-Time PCR               12 426       
Stanovení specifické DNA Kukuřice Bt-176 v                           
kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR            10 200       
Detekce specifické DNA kukuřice Bt-11 v                              
kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody                 4 920        
Stanovení specifické DNA kukuřice Bt-11 v                            
kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR            10 200       
Detekce specifické DNA kukuřice MON810 v                             
kukuřičných výrobcích pomocí PCR metody                 4 920        
Stanovení specifické DNA kukuřice MON810 v                           
kukuřičných výrobcích metodou Real-Time PCR            10 200       
Detekce specifické DNA bakterií rodu Salmonella v                    
potravinách metodou Real-Time PCR                       6 280        
Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách                      
metodou ELISA                                           3 000        
Stanovení markerových sacharidů v potravinách po                     
předčištění na kolonkách SPE metodou                    2 700        
enzymatickospektrofotometrickou                                      
Stanovení markerových sacharidů v potravinách po                     
předčištění na SPE kolonkách metodou iontové HPLC       2 700        
Stanovení sacharózy v potravinách                         440          
Stanovení redukujících cukrů v potravinách                430          
Stanovení veškerých cukrů v potravinách                   430          
Stanovení laktózy a maltózy metodou HPLC                1 080        
Stanovení sacharózy, glukózy fruktózy a sorbitolu                    
v potravinách metodou HPLC                                950          
Stanovení spektra cukrů v medu                          1 300        
Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu v potravinách                     
metodou HPLC                                            1 130        
Stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, furfuralu a                      
5-ethylfurfuralu metodou HPLC                           1 130        
Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC            360          
1026                                                                 
Stanovení "tuku" přímou extrakcí na zařízení              220          
SOXTEC 1026                                                          
Stanovení mastných kyselin v potravinách metodou        1 920        
GC                                                                   
Stanovení sterolů v potravinách metodou GC              2 600        
Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC        2 600        
Stanovení stigmastadienů v olivových olejích            3 100        
metodou GC                                                           
Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232,                    
K270, delta K) v olivovém oleji                           560          
Spektrofotometrické stanovení K270 po úpravě                         
oxidem hlinitým v olivovém oleji                          940          
Stanovení dusíku v potravinách                            590          
Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v                610          
potravinách                                                          
Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou        2 500        
ELISA                                                                
Stanovení potravinové vlákniny v potravinách                         
metodou enzymaticko- gravimetrickou                     3 500        
Stanovení alergenů a specifických bílkovin              3 000        
metodou ELISA                                                        
Stanovení laktózy / galaktózy v potravinách                          
enzymaticko-spektrofotometrickou metodou                1 700        
Stanovení spektra volných aminokyselin metodou          2 670        
HPLC                                                                 
Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC              1 110        
Stanovení soli                                            220          
Stanovení organických kyselin v potravinách             1 400        
metodou HPLC                                                         
Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou          950          
HPLC                                                                 
Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a                       
xanthophylesteru v potravinách metodou                  2 060        
spektrofotometrickou                                                 
Stanovení alkoholu, extraktu, pH, barvy, energ. u                    
piva na zařízení SCABA                                    560          
Stanovení kyselosti                                       160          
Stanovení objemu, hmotnosti spotřebitelského               70           
balení                                                               
Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech              200          
Dovolené odchylky podle předmětových norem -                         
suché skořápkové plody                                    250          
Stanovení vlhkosti v aromatizovaných cukrech              140          
Stanovení obsahu barevných změn v obilovinách             130          
Stanovení sušiny v potravinách na zařízení MA 50           70           
Přepočet znaku na sušinu, který není uveden v                        
sazebníku jako znak v sušině                               30           
Stanovení šlehatelnosti smetany                            50           
Stanovení energetické hodnoty                           1 580        
Výpočet energetické hodnoty                                50           
Stanovení složení nesourodých potravin -                  250          
makroskopický rozbor                                                 
Stanovení složení nesourodých potravin -                  330          
mikroskopický rozbor                                                 
Stanovení cizorodé příměsi v potravinách                  250          
Stanovení obsahu skořápek                                 590          
Stanovení napadení obilovin, luštěnin a olejnin                      
skladištními škůdci                                       140          
Stanovení objemové hmotnosti obilovin                      50           
Stanovení příměsí a nečistot při stanovení                           
jednoho znaku v obilovinách                                50           
Stanovení příměsí a nečistot při počtu                               
kontrolovaných znaků více než 1 v obilovinách             210          
Stanovení podílu plných zrn v obilovinách                  70           
Stanovení snětivosti pšenice                               70           
Stanovení mokrého lepku v obilovinách                     140          
Stanovení tažnosti lepku v obilovinách                    160          
Stanovení bobtnavosti lepku v obilovinách                 210          
Stanovení maltózy v žitě                                  470          
Stanovení pšenice tvrdé a obecné                           70           
Stanovení sklovitosti pšenice tvrdé                       140          
Třídění sladovnického ječmene                             220          
Stanovení klíčivosti sladovnického ječmene                430          
Stanovení klíčivé energie sladovnického ječmene           270          
Stanovení podílu kukuřice typu koňský zub a                          
velkozrnné kukuřice                                        50           
Stanovení klíčivosti kukuřice                             430          
Stanovení vlhkosti luštěnin                               220          
Stanovení zrnitosti hrachu jedlého a čočky jedlé           70           
Stanovení muškovitosti luštěnin                           100          
Stanovení vařivosti luštěnin                              210          
Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při                         
stanovení jednoho znaku                                    50           
Stanovení příměsí a nečistot u luštěnin, při                         
počtu kontrolovaných znaků více než 1                     210          
Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot                    
při jednoho znaku v olejninách stanovení                             
kontrolovaných znaků více než 1 v olejninách               50           
Stanovení příměsí, nečistot a škodlivých nečistot         210          
při počtu                                                            
Stanovení olejnaté příměsi a nečistot u semen                        
slunečnice a tykvových jader                              140          
Stanovení semen blínu v máku a hořčici                    270          
Stanovení hmotnosti tisíce semen sóji při                  50           
vlhkosti 12%                                                         
Stanovení obsahu vody v obilovinách a výrobcích z         220          
obilovin                                                             
Stanovení obsahu vody v kukuřici (v mletých                          
zrnech a v celých zrnech)                                 380          
Stanovení obsahu hrubé vlákniny v zemědělských                       
a potravinářských výrobcích                             1 180        
Stanovení čísla poklesu u obilovin                        380          
Stanovení popela v obilovinách, luštěninách a             140          
výrobcích z nich                                                     
Stanovení sedimentační hodnoty (SDS test) u               420          
obilovin                                                             
Stanovení vlhkosti a obsahu těkavých látek v                         
olejnatých semenech                                       220          
Stanovení obsahu oleje v olejnatých semenech              480          
Stanovení cukernatosti cukrovky                           160          
Stanovení velikosti hlíz brambor                                   50           
Vady hlíz brambor                                         100          
Stanovení odrůdové jednotnosti brambor                     50           
Stanovení odrůdové jednotnosti brambor pomocí                        
polyakrylamidové elektroforézy                          2 540        
Stanovení varného typu brambor                            460          
Stanovení vlhkosti chmele                                 210          
Stanovení konduktometrické hodnoty (KH) chmele            760          
Stanovení výtěžnosti a hmotnosti u sladkovodních          260          
tržních ryb                                                          
Stanovení stolní hodnoty (včetně senzorického                        
hodnocení) u sladkovodních tržních ryb                    520          
Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v                      
potravinách metodou HPLC                                1 030        
Stanovení cyklamátu v potravinách - metodou HPLC        1 200        
Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC         1 990        
Stanovení kyseliny linolové a linolenové v                           
potravinách (tucích a olejích)                          1 080        
Stanovení napadení těstovin škůdci                         70           
Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin          100          
Stanovení očkovitosti těstovin                             50           
Stanovení vlhkosti těstovin                               210          
Stanovení popela v těstovinách                            140          
Stanovení písku v těstovinách                             350          
Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách            100          
Vařivost pro ostatní zkoušky v těstovinách                 50           
Stanovení vaznosti těstovin                                50           
Stanovení zvětšení objemu těstovin                         50           
Stanovení rozvářivosti a lepkavosti těstovin               50           
Stanovení vaječného obsahu v těstovinách                  560          
Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích         220          
Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130 °C v                    
pekařských výrobcích                                      140          
Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130 °C                     
v pekařských výrobcích                                     70           
Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v                    
pekařských výrobcích                                      220          
Stanovení popela v pekařských výrobcích                   140          
Podíl popela nerozpustného v kyselině v                   350          
pekařských výrobcích                                                 
Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských               220          
výrobcích                                                            
Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských                  360          
výrobcích                                                            
Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích             440          
Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských             160          
výrobcích                                                            
Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských             50           
výrobcích                                                            
Stanovení kyselosti tvarohové náplně v pekařských         180          
výrobcích                                                            
Stanovení kyselosti ovocné náplně v pekařských            180          
výrobcích                                                            
Stanovení glycidů výpočtem v pekařských výrobcích          50           
Stanovení obsahu bílkovin v pekařských výrobcích          550          
Stanovení zrnitosti strouhanky                             50           
Stanovení příměsi ve strouhance                            50           
Stanovení vody sušením při 105 °C v cukrářských           220          
výrobcích                                                            
Stanovení popela v cukrářských výrobcích                  140          
Podíl popela nerozpustného v kyselině v                   350          
cukrářských výrobcích                                                
Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích                   440          
Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v                    360          
cukrářských výrobcích                                                
Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských            100          
výrobcích                                                            
Stanovení vody sušením při 130 °C v cukrářských           140          
výrobcích                                                            
Stanovení vody vážkově s nasávací hmotou v                           
cukrářských výrobcích                                     220          
Stanovení tuku acidobutyrometricky v cukrářských          210          
výrobcích                                                            
Stanovení sušiny zmrzlin při 105 °C                       160          
Stanovení sušiny zmrzlin při 130 °C                        70           
Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách          210          
Stanovení tuku po hydrolýze ve zmrzlinách                 360          
Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi                    
metodou Schoorla ve zmrzlinách                            440          
Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého                          
pečiva sušením při 105 °C do konstantní hmotnosti         140          
Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v                       
cukrovinkách a trvanlivém pečivu                           70           
Stanovení vlhkosti nápoje v prášku                        140          
Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v                              
cukrovinkách a trvanlivém pečivu                          250          
Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách                    
a trvanlivém pečivu                                       360          
Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a                  210          
trvanlivém pečivu                                                    
Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém               300          
pečivu                                                               
Stanovení čokoládové polevy formované, máčené             170          
Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovinkách a                    
trvanlivém pečivu                                          50           
Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovinkách                    
a trvanlivém pečivu                                       250          
Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém           430          
pečivu                                                               
Stanovení obsahu zlomků a drti v cukrovinkách a                      
trvanlivém pečivu                                          70           
Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách                  130          
Stanovení laktózy v cukrovinkách a trvanlivém             250          
pečivu                                                               
Stanovení theobrominu a kofeinu v cukrovinkách a                     
trvanlivém pečivu                                         810          
Důkaz kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém              50           
pečivu                                                               
Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém         550          
pečivu                                                               
Stanovení kyseliny mravenčí v cukrovinkách a            1 440        
trvanlivém pečivu                                                    
Stanovení etyl- a propylesterů kyseliny                   560          
p-hydroxybenzoové v cukrovinkách a trvanlivém                        
pečivu                                                               
Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a                      
trvanlivém pečivu                                       1 110        
Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských         140          
výrobcích                                                            
Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských             100          
výrobcích                                                            
Stanovení sacharózy polarimetricky v                      200          
cukrovarských výrobcích                                              
Stanovení popela v cukrovarských výrobcích                290          
Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských              250          
výrobcích                                                            
Stanovení barvy cukrovarských výrobků                     220          
Stanovení granulometrického složení u řepného             100          
cukru                                                                
Stanovení obsahu nerozpustných látek v                               
cukrovarských výrobcích                                   220          
Stanovení sušiny refraktometricky v cukrovarských          50           
výrobcích                                                            
Stanovení ferromagnetických příměsí v                      50           
cukrovarských výrobcích                                              
Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru                270          
Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských         260          
výrobcích                                                            
Stanovení pektinu v želírujícím cukru                     260          
Stanovení želírovací schopnosti v želírovacím             390          
cukru                                                                
Stanovení redukujících cukrů v tekutých cukrech           250          
Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých               50           
cukrech                                                              
Stanovení popela         ve škrobu                                140          
Stanovení pH vodního výluhu škrobu                        100          
Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu         120          
škrobu                                                               
Stanovení písku ve škrobu                                 350          
Stanovení barvy škrobu porovnáváním s etalony             160          
Stanovení stipů ve škrobu                                  50           
Stanovení oxidu siřičitého ve výrobcích ze škrobu                    
metodou destilačně titrační                               320          
Stanovení zcukření škrobového sirupu                      170          
Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze              120          
škrobu                                                               
Stanovení redukujících látek a dextrózového                          
ekvivalentu v produktech hydrolýzy škrobu                 600          
Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém             50           
sirupu                                                               
Stanovení alkoholu v pivu                                 300          
Stanovení skutečného extraktu piva                        300          
Stanovení pH piva                                         100          
Stanovení barvy piva                                      200          
Stanovení trvanlivosti piva                               100          
Stanovení zákalu piva                                     200          
Výpočet využitelné energie piva                            50           
Stanovení pěnivosti piva                                   70           
Stanovení cukrů v pivu                                    480          
Stanovení oxidu uhličitého v pivu                         200          
Stanovení trvanlivosti droždí                              80           
Stanovení sušiny droždí                                   140          
Stanovení popela v droždí                                 210          
Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí              160          
Stanovení kyselosti droždí                                180          
Stanovení hustoty vonných a chuťových látek               160          
Stanovení indexu lomu vonných a chuťových látek            90           
Stanovení optické otáčivosti vonných a chuťových           90           
látek                                                                
Stanovení kyselin a čísla kyselosti vonných a             220          
chuťových látek                                                      
Stanovení etanolu destilací ve vonných a                  340          
chuťových látkách                                                    
Stanovení ztrát vonných a chuťových látek sušením         140          
při 105 °C                                                           
Stanovení alkoholu v lihovinách                           350          
Stanovení netěkavých látek rozpustných, cukrů v           210          
lihovinách                                                           
Stanovení veškerých kyselin v lihovinách                  100          
Stanovení esterů ve vinném destilátu a brandy             290          
metodou titrační                                                     
Stanovení aldehydů ve vinném destilátu metodou            780          
titrační                                                             
Stanovení metanolu v brandy a vinném destilátu                       
metodou fotometrickou                                     730          
Stanovení vyšších alkoholů v brandy a vinném                         
destilátu metodou fotometrickou                         1 110        
Stanovení furalu v brandy a vinném destilátu                         
metodou fotometrickou                                   1 440        
Stanovení kyanovodíku v lihovinách                        210          
Stanovení cukrů v lihovinách                              430          
Stanovení hustoty lihovin                                 160          
Stanovení hustoty vín                                     160          
Stanovení alkoholu ve vínech                              350          
Stanovení celkové kyselosti vín                           100          
Stanovení těkavých kyselin ve vínech                      210          
Stanovení oxidu siřičitého ve vínech                      140          
Stanovení a výpočet bezcukerného extraktu ve            1 380        
vínech                                                               
Stanovení popela ve vínech                                390          
Stanovení veškeré kyseliny vinné ve vínech                180          
Stanovení vinného kamene ve vínech                        160          
Stanovení průměrné hmotnosti 100 zdravých plodů,                     
jader suchých skořápkových plodů                           50           
Stanovení počtu celých jader na 100 g nebo na 1                      
libru (454 g) suchých skořápkových plodů                   50           
Stanovení podílu skořápek a zdravých jader u                         
suchých skořápkových plodů                                100          
Stanovení podílu slupek, skořápek a zdravých                         
jader u suchých skořápkových plodů                        200          
Stanovení poměru velikosti jader suchých                   50           
skořápkových plodů                                                   
Stanovení příčného průměru velikosti plodů                           
suchých skořápkových plodů                                 50           
Stanovení jemnosti strouhání suchých skořápkových          50           
plodů                                                                
Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u jader                          
suchých skořápkových plodů a kokosu                       140          
Stanovení ztráty sušením - vlhkosti celých jader          160          
a plodů                                                              
Stanovení ztráty sušením - vlhkosti u skořápek a                     
slupek suchých skořápkových plodů                         140          
Stanovení celkového popela suchých skořápkových           210          
plodů                                                                
Stanovení popela suchých skořápkových plodů                          
nerozpustného v kyselině - písek                          430          
Stanovení celkové alkality popela suchých                 380          
skořápkových plodů                                                   
Stanovení petroleterového extraktu - tuku suchých                    
skořápkových plodů                                        480          
Stanovení čísla kyselosti izolovaného tuku                           
suchých skořápkových plodů                                 90           
Stanovení veškerého oxidu siřičitého podle                           
Rothenfusera v suchých skořápkových plodech               220          
Stanovení obsahu chloridu sodného v suchých                          
skořápkových plodech                                      160          
Stanovení ztráty pražením suchých skořápkových            160          
plodů                                                                
Stanovení vlhkosti u neloupaných arašídů                  160          
Stanovení obsahu příměsí suchých skořápkových              50           
plodů                                                                
Mechanický rozbor neloupaných arašídů                     230          
Stanovení škůdců u neloupaných arašídů                    230          
Stanovení škůdců u suchých skořápkových plodů             230          
Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích                50           
refraktometricky                                                     
Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických                         
nápojích, manometricky                                     50           
Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických                         
nápojích titrační metodou                                 200          
Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v                        
nealkoholických nápojích                                  200          
Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích             310          
Stanovení cukru v nealkoholických nápojích                350          
Stanovení popela v nealkoholických nápojích               210          
Stanovení kofeinu v nealkoholických nápojích              360          
Stanovení chininu v nealkoholických nápojích              730          
Stanovení sacharinu v nealkoholických nápojích            730          
Stanovení relativní hustoty nealkoholických               160          
nápojů                                                               
Stanovení těkavých kyselin v nealkoholických              210          
nápojích                                                             
Stanovení kyselosti kvasného octa                         170          
Stanovení etanolu v kvasném octě                          420          
Stanovení veškerého extraktu kvasného octa                270          
Stanovení popela v kvasném octě                           380          
Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě         470          
Stanovení sacharózy v kvasném octě                        530          
Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa              50           
Důkaz volných minerálních kyselin v kvasném octě           50           
Stanovení volných minerálních kyselin v kvasném           160          
octě                                                                 
Důkaz oxidu siřičitého v kvasném octě                     140          
Stanovení oxidu siřičitého v kvasném octě                 300          
Stanovení ovocného (zeleninového) podílu                6 270        
Stanovení pevného podílu konzervárenských                            
polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny                    70           
Stanovení čísla bobtnavosti konzervárenských                                 
polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny                    50           
Stanovení hustoty konzervárenských polotovarů a                      
výrobků z ovoce a zeleniny                                160          
Stanovení extraktu konzervárenských polotovarů a                     
výrobků z ovoce a zeleniny                                300          
Stanovení celistvosti plodů v konzervárenských                       
polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                70           
Stanovení hmotnosti tekutého podílu v                                
konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce          70           
a zeleniny                                                           
Stanovení složení směsi konzervárenských                             
polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny                    70           
Stanovení velikostní vyrovnanosti                                    
konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a            70           
zeleniny                                                             
Stanovení množství drtě v konzervárenských                           
polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                70           
Stanovení hrubé vlákniny v konzervárenských                          
polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                70           
Stanovení neodpeckovaných plodů a pecek v                            
konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce          70           
a zeleniny                                                           
Stanovení nedozrálých, připálených, mechanicky                       
poškozených, skvrnitých a škůdci poškozených                         
plodů nebo jejich upravených částí a plodů se                        
stopkou v konzervárenských polotovarech a                  70           
výrobcích z ovoce a zeleniny                                         
Stanovení kovových částic v konzervárenských                         
polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                70           
Odsíření pulpy při senzorickém hodnocení                             
konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a           140          
zeleniny                                                             
Stanovení hmotnostního podílu ovoce                                  
v konzervárenských polotovarech a výrobcích z              70           
ovoce a zeleniny                                                     
Stanovení obsahu rostlinných příměsí                                 
v konzervárenských polotovarech a výrobcích z              70           
ovoce a zeleniny                                                     
Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech                     
a výrobcích z ovoce a zeleniny                            210          
Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech                     
a výrobcích z ovoce a zeleniny refraktometricky            50           
Stanovení refraktometrické sušiny vnesené               5 500        
rajčatovou surovinou                                                 
Stanovení popela a jeho zásaditosti                                  
v konzervárenských v polotovarech a výrobcích z           350          
ovoce a zeleniny                                                     
Stanovení minerálních příměsí (písku)                                
v konzervárenských polotovarech a výrobcích z             420          
ovoce a zeleniny                                                     
Stanovení celkové kyselosti konzervárenských                         
polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny                   200          
Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné)                       
v konzervárenských polotovarech a výrobcích z             530          
ovoce a zeleniny                                                     
Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech                    
a výrobcích z ovoce a zeleniny                            300          
Stanovení éterických olejů v konzervárenských                        
polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                80           
Stanovení obsahu dřeně v konzervárenských                            
polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny                80           
Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských                            
polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny               440          
Stanovení kyseliny benzoové konzervárenských                         
polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny metodou           950          
spektrofotometrickou                                                 
Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a                             
přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a            140          
zeleniny sušením                                                     
Stanovení vlhkosti pektinových výrobků a                             
přípravků pro nakládání a konzervování ovoce a            220          
zeleniny destilační metodou                                          
Stanovení hrubého pektinu v pektinových výrobcích                    
a přípravcích pro nakládání a konzervování ovoce          750          
a zeleniny                                                           
Stanovení rosolotvorné mohutnosti v pektinových                      
výrobcích a přípravcích pro nakládání a                   700          
konzervování ovoce a zeleniny                                        
Stanovení kyseliny benzoové alkalimetrickou                          
titrací v pektinových výrobcích a přípravcích pro                    
nakládání a konzervování ovoce a zeleniny                 100          
Stanovení kyseliny benzoové a benzoanu sodného v                     
pektinových výrobcích a přípravcích pro nakládání                    
a konzervování ovoce a zeleniny                           210          
Zkoušky technického vyhotovení fermentovaného                        
tabáku a tabákových výrobků                               270          
Stanovení popela ve fermentovaném tabáku a                           
tabákových výrobcích                                      380          
Stanovení vody ve fermentovaném tabáku a                             
tabákových výrobcích metodou destilační                   480          
Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném                      
tabáku a tabákových výrobcích                           2 260        
Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření                        
(hořlavost) fermentovaného tabáku a tabákových            200          
výrobků                                                              
Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských            220          
výrobcích                                                            
Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích         210          
Stanovení chloridu sodného v mrazírenských                220          
výrobcích                                                            
Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v                         
ovocných a zeleninových výrobcích- metodou                150          
refraktometrickou                                                    
Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v                         
ovocných a zeleninových výrobcích                         350          
Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových               200          
výrobků                                                              
Stanovení podílu nerozpustného v alkoholu u                          
čerstvé nebo zmrazené kukuřice a hrášku                   490          
Stanovení relativní hustoty ovocných a                    100          
zeleninových šťáv                                                    
Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv         100          
Stanovení formolového čísla ovocných a                    200          
zeleninových šťáv                                                    
Stanovení obsahu fosforu v ovocných a                                
zeleninových šťávách metodou spektrofotometrickou       1 280        
Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné                        
(L-malátu) v ovocných a zeleninových šťávách                         
metodou spektrofotometrickou                            1 700        
Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové                    
v ovocných a zeleninových šťávách. metodou              1 700        
spektrofotometrickou                                                 
Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v                           
ovocných a zeleninových šťávách                           950          
Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových                      
šťávách metodou HPLC                                    1 080        
Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v                      
ovocných a zeleninových šťávách metodou                 1 700        
spektrofotometrickou                                                 
Stanovení pH ovocných a zeleninových výrobků              100          
Stanovení popela nerozpustného v kyselině v                          
mlýnských výrobcích                                       350          
Stanovení škůdců mlýnských výrobků                        140          
Stanovení ferromagnetických příměsí v mlýnských            50           
výrobcích                                                            
Stanovení zrnitosti mlýnských výrobků                      50           
Stanovení očkovitosti mlýnských výrobků                    50           
Stanovení vody v mlýnských výrobcích                      140          
Stanovení popela v mlýnských výrobcích                    140          
Stanovení titrovatelných kyselin v mlýnských              100          
výrobcích                                                            
Stanovení maltózy v mlýnských výrobcích                   470          
Stanovení obsahu mokrého lepku v mlýnských                140          
výrobcích                                                                    
Stanovení bobtnavosti lepku v mlýnských výrobcích         220          
Stanovení cukru podle Schoorla v mlýnských                440          
výrobcích                                                            
Stanovení obsahu tuku v mlýnských výrobcích               360          
Stanovení diastatické mohutnosti mlýnských                460          
výrobků                                                              
Stanovení mokrého lepku v pšeničné mouce                  160          
Zkouška vařivosti krup, rýže, jáhel, pohanky a            100          
luštěnin                                                             
Stanovení škůdců krup, rýže, jáhel, pohanky a             140          
luštěnin                                                             
Stanovení příměsí, nečistot a zrnitosti - jeden                      
znak - u krup, rýže, jáhel, pohanky a luštěnin             50           
Stanovení příměsí a nečistoty při počtu                              
kontrolovaných znaků více než 1, u krup, rýže,            140          
jáhel, pohanky a luštěnin                                            
Stanovení příměsí a nečistoty při stanovení                          
jednoho znaku u krup, rýže, jáhel, pohanky a               50           
luštěnin                                                             
Stanovení vody v kroupách, rýži, jáhlech, pohance         210          
a luštěninách                                                        
Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a                          
čokoládových cukrovinkách                               3 700        
Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v                          
čokoládě a čokoládových cukrovinkách                    1 730        
Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v                         
čokoládě a čokoládových cukrovinkách                    1 180        
Stanovení obsahu kakaového prášku                       2 780        
Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením                  140          
Stanovení síranového popela škrobu a derivátů             210          
škrobů                                                               
Stanovení obsahu oxidu siřičitého ve škrobech a                      
derivátech škrobů                                         320          
Stanovení ztráty hmotnosti sušením (vakuová                          
sušárna) u dextrózy                                       310          
Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených                         
a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích                         
příměsí a odchylek od základního zbarvení                 230          
sušených jablek                                                      
Stanovení obsahu oxidu siřičitého v sušených                         
jablkách metodou spektrofotometrickou                   1 080        
Stanovení obsahu vody v sušených jablkách                 310          
Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených                         
a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích                         
příměsí a odchylek od základního zbarvení                 230          
sušených hrušek                                                      
Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého v                       
sušených hruškách metodou spektrofotometrickou          1 080        
Stanovení obsahu vody v sušených hruškách                 310          
Stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených                         
a poškozených plodů, nezralých plodů, cizích                         
příměsí a odchylek od základního zbarvení                 230          
sušených broskví                                                     
Stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého                         
v sušených broskvích metodou spektrofotometrickou       1 080        
Stanovení obsahu vody v sušených broskvích                310          
Stanovení obsahu škůdců v sušeném ovoci -                 330          
mikroskopicky                                                        
Stanovení obsahu vody v sušených švestkách                310          
Stanovení velikostní vyrovnanosti sušených                 70           
švestek                                                              
Stanovení obsahu vody v rozinkách                         310          
Stanovení obsahu vody v sušených fíkách                   310          
Stanovení obsahu vody v sušených meruňkách                310          
Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových                  1 820        
kondenzátech                                                         
Stanovení surového a beznikotinového bezvodého                       
kondenzátu kouře za použití rutinního                   1 110        
analytického nakuřovacího přístroje                                  
Stanovení surového a beznikotinového bezvodného                      
kondenzátu kouře u cigaret                              1 820        
Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných                           
výrobků sušením do konstantní hmotnosti s pískem          160          
Stanovení sušiny mléka a tekutých mléčných                           
výrobků sušením konstantní dobu s pískem                   70           
Stanovení tuku v mléce a mléčných výrobcích                          
gravimetricky po kyselé hydrolýze                         360          
Stanovení obsahu sušiny a vody v mléčných                            
výrobcích sušených a zahuštěných                          140          
Stanovení titrační kyselosti mléčných výrobků                        
sušených a zahuštěných                                    100          
Zjištění znečištěnin v mléčných výrobcích                            
sušených a zahuštěných                                    100          
Stanovení obsahu tuku v mléčných výrobcích                           
sušených a zahuštěných metodou                            210          
acidobutyrometrickou                                                 
Stanovení sušiny mražených mléčných výrobků               140          
Stanovení popela mražených mléčných výrobků               370          
Stanovení tuku u mražených mléčných výrobků                          
metodou acidobutyrometrickou                              210          
Stanovení kyselosti mražených mléčných výrobků            100          
Stanovení pH mražených mléčných výrobků metodou           100          
potenciometrickou                                                    
Stanovení glycidů v mražených mléčných výrobcích          480          
Stanovení procenta šlehání mražených mléčných              70           
výrobků                                                              
Stanovení obsahu vody a sušiny u sýrů, tvarohů,                      
krémů a pomazánek                                         140          
Stanovení chloridu sodného u sýrů, tvarohů, krémů         160          
a pomazánek                                                          
Stanovení pH u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek                      
metodou potenciometrickou                                 100          
Stanovení tuku u sýrů, tvarohů, krémů a pomazánek         210          
metodou acidobutyrometrickou                                         
Stanovení tuku vážkovou metodou podle                                
Röse-Gottlieba v mléce a mléčných výrobcích               460          
Stanovení popela u sýrů, tvarohů, krémů a                 210          
pomazánek                                                            
Stanovení tuku v sušině u sýrů, tvarohů, krémů a                     
pomazánek metodou acidobutyrometrickou                    380          
Stanovení stupně kyselosti u sýrů, tvarohů, krémů         100          
a pomazánek                                                          
Stanovení obsahu chloridu sodného v másle                 120          
Stanovení stupně kyselosti filtrovaného tuku              160          
másla                                                                
Stanovení obsahu vlhkosti kaseinu                         140          
Stanovení obsahu tuku v kaseinu                           460          
Stanovení obsahu bílkovin v kaseinu                       610          
Stanovení obsahu popela v kaseinu                         140          
Stanovení volné kyselosti kaseinu                         160          
Stanovení obsahu laktózy v kaseinu                        420          
Stanovení indexu rozpustnosti kaseinu                     210          
Stanovení čistoty kaseinu                                 210          
Stanovení čistoty skořápky slepičích vajec                 70           
konzumních                                                           
Stanovení neporušenosti konzumní skořápky                  70           
slepičích vajec                                                      
Důkaz čistění a umytí slepičích vajec konzumních           70           
Zjištění deformovanosti tvaru slepičích vajec              70           
konzumních                                                           
Zjištění pachu povrchu vejce                               70           
Určení velikosti vzduchové bubliny u slepičích             70           
vajec konzumních                                                     
Zjištění stálosti a polohy vzduchové bubliny u                       
slepičích vajec konzumních                                 70           
Zjištění průhlednosti a tuhosti bílku u slepičích                    
vajec konzumních                                           70           
Zjištění viditelnosti a nepohyblivosti žloutku u                     
slepičích vajec konzumních                                 70           
Zjištění kvality vaječné hmoty po rozbití                  70           
Důkaz olejování vajec slepičích konzumních                 80           
Zjišťování jakosti zabité drůbeže                         340          
Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových         100          
konzervách                                                                   
Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových           210          
konzervách                                                           
Stanovení obsahu tuku v drůbežích a zvěřinových           190          
konzervách                                                           
Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a                      
zvěřinových konzervách                                    130          
Stanovení kyselosti škvařeného sádla                      180          
Stanovení obsahu vody ve škvařeném sádle                  140          
Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a            140          
konzerv                                                              
Stanovení chloridu sodného u ryb, rybích výrobků          160          
a konzerv                                                            
Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a               100          
konzerv                                                              
Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků           70           
a konzerv                                                            
Stanovení tuku u ryb, rybích výrobků a konzerv            340          
Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných          360          
výrobcích                                                            
Měření pH masa a masných výrobků metoda                   100          
referenční                                                           
Stanovení obsahu pevných a tekutých částí a                          
rozpuštěného uvolněného tuku ve výrobcích z masa                     
a sterilovaných pokrmech v konzervách                     100          
Stanovení obsahu škrobu ve výrobcích z masa a                        
sterilovaných pokrmech v konzervách                       210          
Stanovení obsahu dusitanů a dusičnanů ve                             
výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v               880          
konzervách                                                           
Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných                        
pokrmech v konzervách                                     100          
Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a                      
sterilovaných pokrmech v konzervách                       180          
Stanovení obsahu tuku nepřímou extrakcí u masa,           220          
masných výrobků a masných konzerv a hotových                         
jídel v konzervách                                                   
Číslo kyselosti tuku masa, masných výrobků a              210          
masných konzerv a hotových jídel v konzervách                        
Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných                  100          
výrobcích a masných konzervách a hotových jídlech                    
v konzervách                                                         
Stanovení popela u masa, masných výrobků a                350          
masných konzerv a hotových jídel v konzervách                        
Stanovení vody refraktometricky ve včelím medu             50           
Stanovení redukujících cukrů podle Lana a Eynona                     
ve včelím medu                                            460          
Stanovení sacharózy podle Lana a Eynona ve včelím         520          
medu                                                                 
Stanovení sacharózy polarizací ve včelím medu             380          
Stanovení kyselosti včelího medu                          200          
Stanovení obsahu pevných látek ve vodě                               
nerozpustných ve včelím medu                              200          
Stanovení popela ve včelím medu                           270          
Stanovení hydroxymethylfurfuralu podle Winklera                       
fotometricky ve včelím medu                               860          
Stanovení diastatické aktivity podle Schadeho ve          910          
včelím medu                                                          
Komplexometrické stanovení vápníku ve včelím medu       1 130        
Stanovení dusíku ve včelím medu                           590          
Důkaz porušení včelího medu škrobovým sirupem,                       
škrobovým cukrem a sladovými výtažky                      100          
Mikroskopický rozbor včelího medu                       1 310        
Stanovení elektrické vodivosti včelího medu               210          
Stanovení pH včelího medu                                 100          
Stanovení tukuprosté sušiny mléka a tekutých              340          
mléčných výrobků                                                     
Stanovení popelovin v mléce a tekutých mléčných           370          
výrobcích                                                            
Stanovení tuku v mléce, smetaně a v jogurtu                          
metodou acidobutyrometrickou                              210          
Stanovení titrační kyselosti mléka a tekutých                        
mléčných výrobků podle Soxhlet - Henkela                  100          
Stanovení kyselosti mléka a tekutých mléčných                        
výrobků pH-metrem                                         100          
Stanovení titrační kyselosti smetany a jogurtu            100          
Stanovení obsahu celkové sušiny mléka, smetany a                     
zahuštěného neslazeného mléka                             160          
Stanovení obsahu tuku vážkovou metodou dle                           
Weibull-Berntropa v kojenecké výživě, a ve                           
zvláštních případech - např. sušené mléčné                           
výrobky pro kojeneckou a dětskou výživu                              
s přídavkem cereálií nebo jiných potravinářských                     
výrobků; speciální krémovité nebo zahuštěné                          
mléčné výrobky s přísadami; mléčné pudingy v              360          
prášku apod., dále v zmrzlinách, mražených                           
krémech a směsích pro jejich výrobu                                  
Stanovení obsahu celkové sušiny zahuštěného               160          
slazeného mléka                                                      
Stanovení obsahu celkové sušiny sýrů a tavených                      
sýrových výrobků                                          140          
Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených                        
sýrových výrobcích                                        230          
Stanovení obsahu tuku v sýrech a tavených                 460          
sýrových výrobcích                                                   
Stanovení obsahu vody v másle                             140          
Stanovení obsahu sušiny tukuprosté a tuku z                          
jednoho zkušebního vzorku másla                           280          
Stanovení sušiny vaječných hmot                           220          
Stanovení teploty tekutých a mražených vaječných           50           
hmot                                                                 
Důkaz cizích příměsí ve vaječné hmotě                      50           
Stanovení tuku ve vaječné hmotě                           210          
Stanovení volných masných kyselin ve vaječné              940          
hmotě                                                                
Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných            290          
výrobcích                                                            
Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a                          
sterilovaných pokrmech v konzervách                       220          
Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a                           
masných výrobcích metodou Volhardovou                     220          
Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a                           
masných výrobcích metodou potenciometrickou               180          
Stanovení obsahu vody a těkavých látek ve                            
vepřovém sádle a taveném loji                             210          
Stanovení nečistot nerozpustných v rozpouštědlech                    
tuků ve vepřovém sádle a taveném loji                     440          
Stanovení teploty tání ve vepřovém sádle a                360          
taveném loji                                                         
Stanovení peroxidového čísla ve vepřovém sádle a                     
taveném loji                                              420          
Stanovení čísla kyselosti ve vepřovém sádle a             210          
taveném loji                                                         
Důkaz epihydrinaldehydu ve vepřovém sádle a                70           
taveném loji                                                         
Stanovení jodového čísla ve vepřovém sádle a              430          
taveném loji                                                         
Stanovení Böhmerova čísla ve vepřovém sádle a             430          
taveném loji                                                         
Stanovení čísla zmýdelnění ve vepřovém sádle a            340          
taveném loji                                                         
Stanovení indexu lomu ve vepřovém sádle a taveném         200          
loji                                                                 
Stanovení alkality popela koření                          430          
Stanovení popela rozpustného ve vodě u koření             400          
Stanovení škůdců v koření - makroskopicky                 250          
Stanovení škůdců v koření - mikroskopicky                 650          
Stanovení vlhkosti soli                                   140          
Stanovení nerozpustného zbytku v soli                     160          
Stanovení hořčíku a vápníku v soli                        180          
Stanovení obsahu chloridů v soli                          130          
Stanovení síranů v soli                                   590          
Stanovení jodičnanu draselného v soli                     210          
Stanovení jodidu draselného v soli                        460          
Stanovení dusitanů v soli                                 200                  
Stanovení zrnitosti soli                                   50           
Stanovení uhličitanů v soli                               160          
Stanovení oxidů trojmocných kovů v soli                   420          
Stanovení příměsí čaje                                    450          
Stanovení škůdců v čaji mikroskopicky                     650          
Stanovení obsahu tříslovin čaje podle Edera               330          
Stanovení obsahu kofeinu v rozpustném čaji                170          
Stanovení prachu a drtě v čaji                            100          
Stanovení kovových příměsí v čaji                          50           
Stanovení cizích příměsí v čaji                            70           
Stanovení obsahu příměsí zelené kávy                      380          
Stanovení obsahu příměsí pražené kávy                     250          
Stanovení jemnosti mletí kávy                             100          
Stanovení průměrné hmotnosti 1 000 zrn kávy               100          
Stanovení škůdců v kávě mikroskopicky                     650          
Stanovení vodného extraktu kávy                           420          
Stanovení celkového popela kávy                           210          
Stanovení celkové alkality popela kávy                    250          
Stanovení popela kávy rozpustného a nerozpustného         340          
ve vodě                                                              
Stanovení písku v kávě                                    420          
Stanovení tuku v kávě                                     340          
Stanovení kofeinu v kávě                                  300          
Stanovení ztrát kávy pražením                             200          
Stanovení obsahu sušiny v kávových a cikorkových          310          
extraktech                                                           
Stanovení sušiny v hotových jídlech a v                   220          
polotovarech jídel                                                   
Stanovení tuku v hotových jídlech a v                     250          
polotovarech jídel přímou extrakcí                                   
Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a           230          
v polotovarech jídel                                                 
Stanovení tuku v ostatních výrobcích teplé a              380          
studené kuchyně                                                      
Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi                    
v hotových jídlech a v polotovarech jídel                 430          
Stanovení tuku v hotových jídlech a v                                
polotovarech jídel metodou acidobutyrometrickou           160          
Důkaz přítomnosti škrobu v hotových jídlech a v                      
polotovarech jídel                                        100          
Stanovení obsahu škrobu v hotových jídlech a v                       
polotovarech jídel                                        210          
Stanovení stupně kyselosti v hotových jídlech a v                    
polotovarech jídel                                        120          
Stanovení hmotnosti podílu jednotlivých složek                       
v hotových jídlech a v polotovarech jídel                 140          
Stanovení hmotnostního podílu hlavní složky v                        
hotových jídlech a v polotovarech jídel                    70           
Stanovení sušiny majonézy                                 210          
Stanovení tuku v majonéze                                 300          
Stanovení titrovatelných kyselin v majonéze               200          
Stanovení chloridu sodného v majonéze                     230          
Stanovení pH potravin v hermeticky uzavřených             100          
obalech                                                              
Stanovení obsahu příměsí v koření                         250          
Stanovení nečistot v koření                               250          
Stanovení celkového popela koření                         270          
Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v         420          
koření                                                               
Stanovení obsahu vlhkosti koření destilační               550          
metodou                                                              
Stanovení netěkavého etherového extraktu koření           480          
Stanovení stupně jemnosti mletí koření                    100          
Stanovení piperinu v pepři metodou                      1 080        
spektrofotometrickou                                                 
Stanovení celkového obsahu přírodních barviv                         
(ASTA Color) v paprice metodou                          1 080        
spektrofotometrickou                                                 
Stanovení obsahu těkavých silic v koření,                            
kořenících látkách a bylinách                             470          
Stanovení celkového obsahu capsanoidů v chilli                       
paprikách a oleoresinech chilli paprik metodou          1 530        
HPLC                                                                 
Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu              220          
sušiny                                                               
Stanovení ztráty hmotnosti čaje při 103 °C                220          
Stanovení vodného extraktu čaje                           460          
Stanovení celkového popela čaje                           210          
Stanovení popela rozpustného a nerozpustného ve           220          
vodě v čaji                                                          
Stanovení popela nerozpustného v kyselině (HCl) v         420          
čaji                                                                 
Stanovení obsahu vlhkosti instantního čaje v                         
pevném stavu (ztráta hmotnosti při 103 °C)                140          
Stanovení celkového popela instantního čaje v             220          
pevném stavu                                                         
Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a              220          
ochucovadlech                                                        
Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a            210          
ochucovadlech                                                        
Stanovení písku v dehydratovaných výrobcích a             350          
ochucovadlech                                                        
Stanovení obsahu chloridu sodného v                                  
dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech                 210          
Výpočet organické sušiny dehydratovaných výrobků                     
a ochucovadel                                              50           
Stanovení celkového dusíku dehydratovaných                           
výrobků a ochucovadel                                     590          
Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel           100          
Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a             120          
ochucovadel                                                          
Stanovení tuku v dehydratovaných výrobcích a              380          
ochucovadlech                                                        
Stanovení kyseliny glutamové v dehydratovaných                       
výrobcích a ochucovadlech                                 120          
Makroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a            140          
ochucovadel                                                          
Mikroskopický rozbor dehydratovaných výrobků a            330          
ochucovadel                                                          
Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích                       
a ochucovadlech                                           950          
Stanovení vlhkosti kávovin                                210          
Stanovení popela kávovin                                  140          
Stanovení písku v kávovinách                              350          
Stanovení vodného extraktu (výluhu) kávovin               270          
Stanovení kyselosti kávovin                               200          
Stanovení barvivosti kávovin                              420          
Stanovení sacharózy a pravotočivých látek kávovin         350          
Stanovení ztráty hmotnosti zelené kávy při 105 °C         220          
Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy                         
(ztráta hmotnosti při 103 °C)                             220          
Stanovení obsahu sušiny hořčice                           210          
Stanovení popela hořčice                                  210          
Stanovení "písku" v hořčici                               350          
Stanovení cukru v hořčici                                 440          
Stanovení kyselosti hořčice                               100          
Stanovení tuku v hořčici                                  500          
Předsušení sušiny hořčice                                 210          
Stanovení chloridu sodného v hořčici                      120          
Stanovení bodu tání tuků a olejů vyjasněním               360          
Stanovení bodu tání tuků a olejů v otevřené               360          
kapiláře                                                             
Stanovení kyselosti a čísla kyselosti tuků a              210          
olejů                                                                
Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při         210          
105 °C)                                                              
Stanovení vody a těkavých látek tuků a olejů (při                    
125 st. - 130 °C)                                         100          
Stanovení obsahu vody v tucích a olejích metodou                     
Karla Fischera                                            270          
Stanovení popela v tucích a olejích                       220          
Stanovení jódového čísla tuků a olejů                     340          
Stanovení čísla zmýdelnění tuků a olejů                   340          
Stanovení peroxidového         čísla tuků a olejů                 420          
Stanovení chloridu sodného v tucích a olejích a v         170          
margarinech                                                          
Stanovení barvy tuků a olejů                              160          
Stanovení a důkaz ethyl- a propylesteru kyseliny                     
p-  hydroxybenzoové v tucích a olejích                    560          
Stanovení a důkaz kyseliny benzoové v tucích a          1 110        
olejích                                                              
Stanovení křivky tuhnutí tuků                             270          
Stanovení anisidinového čísla tuků a olejů                830          
Stanovení indexu lomu tuků a olejů                        200          
Stanovení obsahu nerozpustných nečistot v tucích          290          
a olejích                                                            
Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů                      
referenční metodou                                        570          
Stanovení nezmýdelnitelného podílu tuků a olejů                      
extrakcí hexanem                                          570          
Stanovení diethyletherového extraktu tuků a olejů         290          
Stanovení hmotnosti tuků a olejů na jednotku                         
objemu ("litrová hmotnost") ve vzduchu                    430          
Stanovení stability tuků a olejů Schaalovým               140          
testem                                                               
Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků                       
pro průmyslové použití při 20 °C                          100          
Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky             140          
Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou           1 080        
Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v             310          
lihu                                                                 
Zjišťování alkality lihu                                   50           
Stanovení kyselosti lihu                                  170          
Stanovení sušiny lepidel                                  210          
Stanovení kyselosti a alkality lepidel                    360          
Stanovení popela lepidel                                  140          
Stanovení volných žíravých alkálií u tenzidů a            310          
detergentů                                                           
Stanovení pH syntetických pracích prostředků              100          
Stanovení pH tenzidů a detergentů                         100          
Stanovení obsahu vody u tenzidů a detergentů              280          
Stanovení oxidu fosforečného v tenzidech a                610          
detergentech                                                         
Stanovení celkového obsahu alkálií a mastných                        
látek u tenzidů a detergentů                              860          
Talířový test tenzidů a detergentů (mycí                  170          
schopnost)                                                           
Mísitelnost tenzidů a detergentů s vodou                   50           
Důkaz přítomnosti opticky zjasňujících prostředků                    
v tenzidech a detergentech (opticky zjasňující             70           
prostředky)                                                          
Stanovení látek rozpustných v etanolu v                              
práškových a pastovitých detergentech                     220          
Stanovení látek nerozpustných v etanolu u                 220          
detergentů a mýdla                                                   
Stanovení odparku lihu                                    200          
Detekce ozářených potravin metodou GC/MS                4 750        
Termoluminiscenční detekce ozářených potravin           4 990        
---------------------------------------------------------------------

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.