Odstavec předpisu 326/1999 Sb.
Zákon Parlamentu České republiky č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů
§ 117b

§ 117b
Zapisování údajů do průkazu o povolení k pobytu
(1) Jméno, popřípadě jména, a příjmení cizince se v průkazu o povolení k pobytu uvedou podle tvaru uvedeného latinkou v cestovním dokladu. Pokud byl cizinci vydán matričním úřadem České republiky matriční doklad znějící na jméno, popřípadě jména, a příjmení v jiném tvaru, vyznačí ministerstvo tuto skutečnost formou záznamu v průkazu o povolení k pobytu včetně uvedení jména, popřípadě jmen, a příjmení ve tvaru uvedeném v matričním dokladu.
(2) V průkazu o povolení k pobytu ministerstvo vyznačí záznam „BÝVALÝ DRŽITEL MODRÉ KARTY EU“, pokud žadatel o povolení trvalého pobytu byl držitelem modré karty, který pro vydání tohoto povolení splňuje podmínky podle § 68 a 83.
(3) Údaj o omezení svéprávnosti cizince se vyznačí do průkazu o povolení k pobytu po nabytí právní moci rozhodnutí soudu.
(4) Ministerstvo vyznačí do průkazu o povolení k pobytu údaj o přístupu na trh práce; to neplatí, jde-li o držitele zaměstnanecké karty, modré karty, karty vnitropodnikově převedeného zaměstnance nebo karty vnitropodnikově převedeného zaměstnance jiného členského státu Evropské unie.
(5) Ministerstvo v kartě vnitropodnikově převedeného zaměstnance v rubrice druh povolení vyznačí záznam "ICT". Ministerstvo v kartě vnitropodnikově převedeného zaměstnance jiného členského státu Evropské unie v rubrice druh povolení vyznačí záznam "mobile ICT".
(6) Ministerstvo v průkazu o povolení k dlouhodobému pobytu za účelem studia vydaném podle § 42d vyznačí záznam "student", pokud cizinec splňuje podmínky uvedené v § 64 písm. a) nebo b), "žák", pokud cizinec splňuje podmínky uvedené v § 64 písm. c), "stážista", pokud cizinec splňuje podmínky uvedené v § 64 písm. e), nebo "dobrovolník", pokud cizinec splňuje podmínky uvedené v § 64 písm. f).
(7) Ministerstvo v průkazu o povolení k dlouhodobému pobytu za účelem vědeckého výzkumu vyznačí záznam "výzkumný pracovník
(8) V případě vědeckých pracovníků a studentů, kteří pobývají na území v rámci programu Evropské unie nebo mnohostranného programu zahrnujícího opatření v oblasti mobility nebo v rámci dohody mezi dvěma nebo více vysokoškolskými institucemi, vyznačí ministerstvo do průkazu odkaz na tento program nebo dohodu.
(9) Ministerstvo v rubrice druh povolení v průkazu o povolení k pobytu vydaném podle
a) § 87b odst. 4 písm. b) vyznačí záznam
1. "PŘECHODNÝ POBYT - RP", jde-li o rodinného příslušníka občana Evropské unie podle § 15a odst. 1 nebo 2, nebo
2. "PŘECHODNÝ POBYT", jde-li o rodinného příslušníka občana Evropské unie podle § 15a odst. 3,
b) § 87j písm. a) a § 87t odst. 1 vyznačí záznam "TRVALÝ POBYT", jde-li o občana Spojeného království, nebo
c) § 87j písm. c) vyznačí záznam "TRVALÝ POBYT - RP
(10) Ministerstvo v průkazu o povolení k pobytu vydaném občanu Spojeného království vyznačí záznam "článek 50 Smlouvy o EU", jeho rodinnému příslušníkovi uvedenému v § 15b odst. 1 záznam "RP UK - článek 50 Smlouvy o EU" a jeho rodinnému příslušníkovi uvedenému v § 15b odst. 2 záznam "ostatní - článek 50 Smlouvy o EU.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.