Odstavec předpisu 335/1997 Sb.
Vyhláška č. 335/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí
Příl.10
Příl.10
Smyslové a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1 Smyslové požadavky ocet vzhled barva vůně a chuť ----------------------------------------------------------------- čirá tekutina, bezbarvá nebo octová, podle kvasný lihový výskyt jemného slabě žlutá až použitých sedimentu žlutohnědá surovin, bez přípustný cizích pachů a příchutí kvasný vinný a čirá tekutina, odstín octová, podle ovocný výskyt jemného odpovídající použitých sedimentu použitým surovin, bez přípustný surovinám cizích pachů a příchutí kvasný ochucený čirá až odstín octová, podle opalizující odpovídající tekutina, výskyt použitým použitých surovinám surovin, bez jemného cizích pachů a sedimentu příchutí je přípustný
Tabulka 2 Chemické požadavky ocet kyselost jako extrakt v % kyselina octová v % nejméně nejvýše ----------------------------------------------------------------- kvasný lihový a 10 - kvasný ochucený kvasný vinný a 10 0,1 ovocný a kvasný nebo ovocný ochucený