Odstavec předpisu 333/1997 Sb.
Vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Příl.9

Příl.9
Požadavky na jakost pekařských výrobků
 
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
|                      | Vzhled a tvar        | Kůrka, povrch        | Střídka              | Vůně a chuť          |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| chléb/čerstvý        | pravidelně           | čistá                | dobře propečená,     | chlebová             | 
| chléb                | formovaný            | zlatohnědé barvy,    | pórovitá, pružná,    | příjemná             | 
|                      | klenutý              | bez zřetelně         | stejnorodá           |                      |
|                      |                      | obnažené střídky     |                      |                      |                          
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| běžné pečivo/        | pravidelně           | zlatohnědé barvy,    | dobře propečená,     | pečivová             | 
| čerstvé běžné pečivo | formované            | čistá, křupavá, bez  | pórovitá, pružná,    | příjemná             | 
|                      | klenuté              | zřetelně obnažené    | stejnorodá           |                      | 
|                      |                      | střídky              |                      |                      |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| jemné pečivo/        | pravidelně           | charakteristické     | dobře propečená,     | jemná, pečivová      |
| čerstvé jemné pečivo | formované, klenuté   | barvy, bez zřetelně  | pórovitá, vláčná,    | příjemná, s příchutí |
| z kynutého těsta     | nebo plněné          | obnažené střídky     | pružná               | přidaných složek     |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| jemné pečivo/        | pravidelně           | charakteristické     | propečená,           | pečivová, příjemná s |   
| čerstvé jemné pečivo | formovaný,           | barvy, bez viditelně | s viditelným         | příchutí přidaných   |
| z listového a        | klenutý              | obnažené střídky     | listováním,          | složek bez cizích    |
| kynutého listového   |                      | (s výjimkou řezů),   | u kynutého těsta     | pachů a příchutí     |
| těsta                |                      | typický strupovitý   | dutiny nejsou na     |                      |      
|                      |                      | povrch               | závadu, u plněných   |                      |  
|                      |                      |                      | výrobků na řezu      |                      |  
|                      |                      |                      | viditelná náplň      |                      |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| jemné pečivo/jemné   | pravidelně           | charakteristické     | dobře propečená      | příjemná, pečivová,  |  
| pečivo z jiných      | formované            | barvy, bez zřetelně  |                      | odpovídající         |    
| než výše uvedených   |                      | obnažené střídky     |                      | použitým surovinám   |
| těst                 |                      | (s výjimkou řezů),   |                      |                      |
|                      |                      | případně s polevou   |                      |                      |      
|                      |                      | či glazurou          |                      |                      |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| trvanlivé pečivo     | typická barva        |                      | křehká, u            | příjemná dle přísady |
| kromě sušenek,       |                      |                      | laminovaných         |                      |
| oplatků, perníku     |                      |                      | výrobků              |                      | 
|                      |                      |                      | vrstevnatý lom       |                      |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| sušenky              | pravidelné dle formy | světle hnědý         | křehká               | jemná                |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| oplatky              | dle formy            | křehký otisk formy   | křehká               | příjemná dle         |
|                      |                      |                      |                      | použitých přísad     |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| perník               | dle formy            | celistvý, čistý      | vláčná               | dle přísad           |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| extrudované          | pravidelný dle       | charakteristický     | křehká, pórovitá     | pečivová, příjemná s |
| výrobky              | použité formy        | odpovídající         |                      | příchutí přidaných   |
|                      |                      | použitým surovinám   |                      | složek bez cizích    |
|                      |                      |                      |                      | pachů a příchutí     |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+
| pufované             | pravidelný dle       | charakteristický     | křehká, tvořená      | pečivová, příjemná s |
| výrobky              | použité formy        | odpovídající         | jednotlivými         | příchutí přidaných   |
|                      |                      | použitým surovinám   | pufovanými zrny      | složek bez cizích    |
|                      |                      |                      |                      | pachů a příchutí     |
+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+----------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.