Odstavec předpisu 333/1997 Sb.
Vyhláška č. 333/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů pro mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Příl.6

Příl.6
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
 
Tabulka 1
Smyslové požadavky
+------------------------+----------------------------------------------------------------------------------+ 
| Vzhled a tvar          | Odpovídají tržnímu druhu, spotřebitelské balení neobsahuje příměs jiných tvarů   |
|                        | těstovin nad 1 %. Povrch hladký, kompaktní, bez trhlin. U válcovaných těstovin   | 
|                        | a u těstovin, kde většina povrchu je tvořena řezem (např. u tzv. hvězdiček),     |
|                        | může být povrch mírně drsný a moučný. Podíl zlomků může být maximálně 10 %.      |
|                        | Těstoviny se při dodržení podmínek uvedených v návodu nerozvařují, nejsou        |
|                        | lepkavé a zachovávají si svůj tvar i po uvaření.                                 |
+------------------------+----------------------------------------------------------------------------------+ 
| Barva                  | Světlá, rovnoměrná v různých odstínech žluté, u vaječných těstovin odpovídající  |
|                        | počtu použitých vajec, u semolinových těstovin jantarová nebo v různých          | 
|                        | tmavších odstínech žluté, u ostatních druhů odpovídá použitým surovinám nebo     |
|                        | přídatným látkám nebo látkám určeným k aromatizaci.                              |
+------------------------+----------------------------------------------------------------------------------+ 
| Vůně a chuť po uvaření | Příjemná, těstovinová, odpovídající  použitým surovinám.                         |
+------------------------+----------------------------------------------------------------------------------+ 

Tabulka 2
Fyzikální a chemické požadavky
+--------------------------+--------------------------+--------------------------+--------------------------+
|                          |        těstoviny         |         nejméně          |         nejvýše          |
+--------------------------+--------------------------+--------------------------+--------------------------+
|     Vlhkost              |  -  sušené               |            -             |           13%            |
|                          |  -  nesušené             |           20%            |            -             |         
|                          |  -  zmrazené             |           20%            |           38%            |           
|                          |  -  balené vakuově či    |           20%            |           38%            |           
|                          |     v inertní atmosféře  |                          |                          | 
+--------------------------+--------------------------+--------------------------+--------------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.