Odstavec předpisu 331/1997 Sb.
Vyhláška č. 331/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky a ochucovadla a hořčici
Příl.9

Příl.9
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Tabulka 1
Smyslové požadavky

------------------------------------------------------------------
 hořčice       vzhled            barva           vůně a chuť
------------------------------------------------------------------
plnotučná  kašovitá hmota   jasně žlutohnědá    řízná, palčivá
            bez hrubých       u přibarvené,
              částic           šedožlutá
                             u nepřibarvené
------------------------------------------------------------------
kremžská   kašovitá hmota      žlutohnědá       řízná, palčivá,
           se zřetelnými      u přibarvené,        nasládlá
          hrubými částicemi    šedohnědá
          drceného semene    u nepřibarvené
           hořčice černé
------------------------------------------------------------------
speciální  kašovitá hmota      žlutohnědá       řízná, palčivá,
            bez hrubých       u přibarvené,   ovlivněná přidáním
            částic nebo        šedohnědá        zeleniny nebo
            s částicemi      u nepřibarvené         ovoce
          přidané zeleniny  ovlivněná barvou
            nebo ovoce      přidané zeleniny
                               nebo ovoce
------------------------------------------------------------------
Tabulka 2
                  Fyzikální a chemické požadavky
+---------------------------------------+-----------------------+
|                                       |        Hořčice        |
+---------------------------------------+--------------+--------+
|                                       |plnotučná a   |kremžská|
|                                       |speciální     |        |
+---------------------------------------+--------------+--------+
|Sušina v % nejméně                     |      20      |   32   |
+---------------------------------------+--------------+--------+
|Cukr jako sacharoza v % nejméně        |5,0 plnotučná |   16   |
|                                       |nestanovuje se|        |
|                                       |u speciální   |        |
+---------------------------------------+--------------+--------+
|Kyselost jako kyselina octová          |              |        |
|v % nejvýše                            |     2,5      |  1,9   |
+---------------------------------------+--------------+--------+
|Tuk v % nejméně                        |     3,6      |   -    |
+---------------------------------------+--------------+--------+
|Písek v % nejvýše                      |     0,1      |  0,1   |
+---------------------------------------+--------------+--------+
Tabulka 3

Přípustné záporné hmotnostní odchylky od spotřebitelského balení

+---------------------------------------+-----------------------+
|hmotnost balení v g                    |hmotnostní odchylka v %|
+---------------------------------------+-----------------------+
|do 200                                 |            5          |
+---------------------------------------+-----------------------+
|201 až 500                             |            4          |
+---------------------------------------+-----------------------+
|501 až 1000                            |            3          |
+---------------------------------------+-----------------------+
|nad 1000                               |            2          |
+---------------------------------------+-----------------------+

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.