přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Výroba potravin v České republice

V České republice, obdobně jako v celé Evropské unii, patří výroba potravin k nosným odvětvím zpracovatelského průmyslu. Význam potravinářské výroby je dán zabezpečováním výživy obyvatelstva výrobou a prodejem zdravotně nezávadných, bezpečných, kvalitních a převážně i cenově dostupných potravin, výkonností a rostoucí konkurenceschopností tohoto odvětví. Některé potravinářské podniky mají přímou vazbu na zemědělskou prvovýrobu, jiné se zabývají až vyšší finalizací výsledných produktů. Velká část potravinářských podniků v České republice investovala nemalé prostředky a úsilí do hygieny a modernizace svých provozů, aby byly splněny požadavky legislativy Evropské unie.   

Více >


zobrazit po
10.3.2020

Konec výjimky umožňující uvádět na trh cigarety a tabák určený k ručnímu balení cigaret s mentolovou příchutí

Ministerstvo zemědělství upozorňuje hospodářské subjekty na blížící se konec výjimky umožňující uvádět na trh cigarety a tabák určený k ručnímu balení cigaret s mentolovou příchutí.


Datum konání: 5.3.2020  9:00 – 16.4.2020  9:00

Seminář "Jak správně značit potraviny" Regionální potravina 2020 - ZRUŠENO OD 11.3 2020 DO ODOVOLÁNÍ

Vážení výrobci potravin, s ohledem na nákazovou situaci v ČR byly semináře počínaje 11.3.2020 do odvolání zrušeny. Děkujeme za pochopení.…


11.2.2020

Národní referenční laboratoře

Seznam národních referenčních laboratoří a referenčních laboratoří


Datum konání: 18.11.2019  8:30 – 14:30

Seminář na téma „Antimikrobiální rezistence“ u příležitosti Evropského antibiotického dne 2019

U příležitosti Evropského antibiotického dne se v Praze uskuteční dne 18. listopadu 2019 jednodenní mezinárodní odborný seminář věnovaný tématice antimikrobiální rezistence, zodpovědnému…


Datum konání: 11.11.2019  12:00 – 16:45

Aktuální problémy bezpečnosti a kvality potravin a zemědělských produktů: rezidua pesticidů v ovoci…

Seminář se koná v pondělí 11. listopadu 2019 od 12:30 h (registrace od 12:00 h) na Ministerstvu zemědělství, místnost č. 400. Garanti semináře: Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc. a Prof. RNDr…




19.9.2019

Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2018

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2018.


11.9.2019

Zpráva o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2018

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o činnosti RASFF v ČR za rok 2018.


27.5.2019

Publikace sekundární legislativy vztahující se ke sledovatelnosti tabákových výrobků a k bezpečnostnímu prvku

Dne 15. prosince 2017 byla přijata sekundární legislativa vztahující se ke sledovatelnosti tabákových výrobků a k bezpečnostnímu prvku v návaznosti na čl. 15 a čl. 16 směrnice 2014/40/EU o sbližování právních a správních předpisů členských států týkajících se výroby, obchodní úpravy a prodeje tabákových a souvisejících výrobků a o zrušení směrnice 2001/37/ES.

zobrazit po

Strategické cíle potravinářství do roku 2030

  • Potravinové zabezpečení a přiměřená soběstačnost
  • Konkurenceschopnost a efektivnost českého potravinářství
  • Bezpečnost potravin a ochrana spotřebitelů

Více informací

Registry a aplikace

Kalendář