přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Blíží se konečný termín k podání Prohlášení o sklizni a Prohlášení o produkci

11.1.2023

16. leden 2023 je posledním dnem k podání „Prohlášení o sklizni“ a „Prohlášení o produkci " za rok 2022. Prohlášení je třeba podat i v případě nulových hodnot.

Upozorňujeme vinohradníky a vinaře na povinnost podání "Prohlášení o sklizni" a "Prohlášení o produkci" do 16. ledna 2023 (dle zákona č. 321/2004 Sb., zákon o vinohradnictví a vinařství). 

Povinnost podat Prohlášení o sklizni se vztahuje na pěstitele, který prodává moštové hrozny a na obchodníka, který s moštovými hrozny obchoduje. Pokud pěstitel z celé své sklizně hroznů vyrábí víno, podává pouze prohlášení o produkci. Pokud pěstitel hrozny prodává a současně vyrábí víno, podává obě prohlášení - o sklizni i o produkci.

Povinnost podat Prohlášení o produkci má výrobce, který má zahájenou výrobu produktů. Tuto povinnost má, pokud vyrobí 1000 litrů a více vína za vinařský rok nebo dává víno do oběhu. Povinnost podat prohlášení má i s nulovou výrobou.  

Včasné podání prohlášení je jednou ze základních podmínek pro přiznání podpor ve vinohradnictví a vinařství administrovaných Státním zemědělským intervenčním fondem.

Pěstitel, který hrozny ve vinici nevypěstoval, například kvůli zmrznutí, podává prohlášení s nulovou hodnotou. V tomto případě se zasílají prohlášení s nulou.

Prohlášení lze podat:

  • elektronicky prostřednictvím Portálu farmáře,
  • zasláním do datové schránky ÚKZÚZ (identifikátor datové schránky ugbaiq7),
  • na tiskopisu zaslaném poštou nebo osobně doručeném na adresu: ÚKZÚZ, Oddělení registru vinic, Evropská 16/25, 671 81 Znojmo-Oblekovice,
  • e-mailem s elektronickým podpisem/certifikátem, pokud jím subjekt disponuje, případně na email podatelna@ukzuzcz.

 

  • Tisk stránky
  • Poslat e-mailem