Konference Voda 2020

Datum akce: 21. 6. 2022 9:00 - 18:00
Místo konání:
Fakulta stavební, ČVUT, Praha
Kategorie akce: Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)

Konference VODA 2020

Konference Voda 2020 se měla původně konat 19. - 20. října 2020 v hotelu Olšanka v Praze 3. Od května do konce listopadu 2021 se díky spolupráci s SVI ČKAIT uskutečnila řada webinářů, jejichž součástí byly přednášky k jednotlivým tématům konference.

Vzhledem k opakovanému odkladu kvůli koronavirovým opatřením, závěrečné jednání konference proběhne v náhradním termínu 21. června 2022 na Fakultě stavební ČVUT. Její program zůstává v zásadě nezměněn.

Cílem konference je představit důležitá vodohospodářská díla i další stavby vznikající v úzkém kontaktu s vodou a připomenout si význam a vliv vody v urbanismu, architektuře i stavitelství.

Voda je nezbytnou součástí našeho každodenního života. Podmiňuje naše přežití a pomáhá nám, ale zároveň se musíme vyrovnávat s jejími ničivými či škodlivými účinky.

Konference VODA 2020 má potvrdit zásadní význam vody a hospodaření s tímto elementem pro společnost a životní prostředí. Akce bude komplexně sledovat cestu vody v krajině a sídlech, setkání vody s člověkem a okolní živou i neživou přírodou a vliv vody na stavební díla.

Cílem konference je také upozornit na vzájemně provázané široké spektrum činností stavebních inženýrů při zacházení a hospodaření s vodou.

Akce představí i aktuální trendy a přínosy vzniku vodohospodářských opatření ve volné i urbanizované krajině včetně realizace velkých vodních staveb. Své zkušenosti budou sdílet přední čeští odborníci nejen z řad Českého svazu stavebních inženýrů.

Konference VODA 2020 je určena pro zástupce státní správy, samosprávy, projektanty, zhotovitele staveb, vodohospodáře a studenty stavebních a architektonických oborů.

 

Témata konference:

Sekce A: Hospodaření s vodou v krajině a nakládání s pitnou vodou

Sekce B: Hospodaření s vodou v sídlech

Sekce C: Urbanismus, architektura a voda

Sekce D: Městské inženýrství

Sekce E: Vliv vody a vlhkosti na stavby

Sekce F: Geotechnika

 

Pro více informací navštivte stránky konference.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.