Výroba potravin v České republice
V České republice, obdobně jako v celé Evropské unii, patří výroba potravin k nosným odvětvím zpracovatelského průmyslu. Význam potravinářské výroby je dán zabezpečováním výživy obyvatelstva výrobou a prodejem zdravotně nezávadných, bezpečných, kvalitních a převážně i cenově dostupných potravin, výkonností a rostoucí konkurenceschopností tohoto odvětví.
Některé potravinářské podniky mají přímou vazbu na zemědělskou prvovýrobu, jiné se zabývají až vyšší finalizací výsledných produktů. Velká část potravinářských podniků v České republice investovala nemalé prostředky a úsilí do hygieny a modernizace svých provozů, aby byly splněny požadavky legislativy Evropské unie.
Diskuzní seminář "Budoucnost potravinářství do roku 2030"
Diskuzní seminář "Budoucnost potravinářství do roku 2030" se bude konat v rámci odborného doprovodného programu výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. …
Nové potravinářské předpisy EU – duben 2016
Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.
Den otevřených dveří se zaměřením na bezlepkové potraviny ve výživě
Chcete se dozvědět, jak to je s bezlepkovou stravou a proč ji (ne)zařadit do svého jídelníčku? Právě vám je určen den otevřených dveří Výzkumného ústavu potravinářského Praha. Program je…
Konference From Farm to Fork
Spolupráce zainteresovaných stran v potravinovém řetězci ve prospěch spotřebitelů Konference From Farm to Fork je určena odborné veřejnosti, zástupcům zemědělských i…
"Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?" - akce pro rodiny s dětmi se koná 28. a 29. května
Úřad pro potraviny Ministerstva zemědělství ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem Praha pořádají poslední květnový víkend, 28. a 29. května 2016, od 9 do 17…
Konference k problematice pesticidů
Ministerstvo zemědělství pořádá společně s Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským Konferenci…
Pravidla pro dobrovolné označování „Česká potravina“ a použití loga
Ministerstvo zemědělství vydalo Pravidla pro dobrovolné označování „Česká potravina“ a použití loga. Cílem tohoto materiálu je vymezení jednotných pravidel pro používání termínu „Česká potravina“ včetně konkrétního grafického znázornění a dále termínu „vyrobeno v České republice“.
Seminář „Dotační a proexportní politika českého potravinářství“ - SALIMA 2016
Ministerstvo zemědělství a Potravinářská komora ČR pořádají v průběhu oborové výstavy SALIMA 2016 odborný seminář na téma: „Dotační a…
Mezinárodní konference FOOD FORUM 2016
Ministerstvo zemědělství a Potravinářská komora ČR pořádají dne 17. února 2016, v den zahájení Mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA 2016, mezinárodní konferenci FOOD FORUM…