přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Výroba potravin v České republice

V České republice, obdobně jako v celé Evropské unii, patří výroba potravin k nosným odvětvím zpracovatelského průmyslu. Význam potravinářské výroby je dán zabezpečováním výživy obyvatelstva výrobou a prodejem zdravotně nezávadných, bezpečných, kvalitních a převážně i cenově dostupných potravin, výkonností a rostoucí konkurenceschopností tohoto odvětví. Některé potravinářské podniky mají přímou vazbu na zemědělskou prvovýrobu, jiné se zabývají až vyšší finalizací výsledných produktů. Velká část potravinářských podniků v České republice investovala nemalé prostředky a úsilí do hygieny a modernizace svých provozů, aby byly splněny požadavky legislativy Evropské unie.   

Více >


zobrazit po
Datum konání: 26.8.2016  13:00 – 15:00

Diskuzní seminář "Budoucnost potravinářství do roku 2030"

Diskuzní seminář "Budoucnost potravinářství do roku 2030" se bude konat v rámci odborného doprovodného programu výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. …



16.6.2016

Nové potravinářské předpisy EU – duben 2016

Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.


Datum konání: 2.6.2016  10:00 – 15:00

Den otevřených dveří se zaměřením na bezlepkové potraviny ve výživě

Chcete se dozvědět, jak to je s bezlepkovou stravou a proč ji (ne)zařadit do svého jídelníčku? Právě vám je určen den otevřených dveří Výzkumného ústavu potravinářského Praha. Program je…


Datum konání: 1.6.2016  9:00 – 16:30

Konference From Farm to Fork

Spolupráce zainteresovaných stran v potravinovém řetězci ve prospěch spotřebitelů Konference From Farm to Fork je určena odborné veřejnosti, zástupcům zemědělských i…


Datum konání: 28.5.2016  9:00 – 29.5.2016  17:00

"Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?" - akce pro rodiny s dětmi se koná 28. a 29. května

Úřad pro potraviny Ministerstva zemědělství ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem Praha pořádají poslední květnový víkend, 28. a 29. května 2016, od 9 do 17…


Datum konání: 19.5.2016  10:00 – 16:00

Konference k problematice pesticidů

Ministerstvo zemědělství pořádá společně s Ústředním kontrolním a zkušebním ústavem zemědělským Konferenci…


9.3.2016

Pravidla pro dobrovolné označování „Česká potravina“ a použití loga

Ministerstvo zemědělství vydalo Pravidla pro dobrovolné označování „Česká potravina“ a použití loga. Cílem tohoto materiálu je vymezení jednotných pravidel pro používání termínu „Česká potravina“ včetně konkrétního grafického znázornění a dále termínu „vyrobeno v České republice“.


Datum konání: 18.2.2016  13:00 – 15:00

Seminář „Dotační a proexportní politika českého potravinářství“ - SALIMA 2016

Ministerstvo zemědělství a Potravinářská komora ČR pořádají v průběhu oborové výstavy SALIMA 2016 odborný seminář na téma: „Dotační a…


Datum konání: 17.2.2016  14:30 – 16:30

Mezinárodní konference FOOD FORUM 2016

Ministerstvo zemědělství a Potravinářská komora ČR pořádají dne 17. února 2016, v den zahájení Mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA 2016, mezinárodní konferenci FOOD FORUM…

zobrazit po

Strategické cíle potravinářství do roku 2030

  • Potravinové zabezpečení a přiměřená soběstačnost
  • Konkurenceschopnost a efektivnost českého potravinářství
  • Bezpečnost potravin a ochrana spotřebitelů

Více informací

Registry a aplikace

Kalendář