přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Výroba potravin v České republice

V České republice, obdobně jako v celé Evropské unii, patří výroba potravin k nosným odvětvím zpracovatelského průmyslu. Význam potravinářské výroby je dán zabezpečováním výživy obyvatelstva výrobou a prodejem zdravotně nezávadných, bezpečných, kvalitních a převážně i cenově dostupných potravin, výkonností a rostoucí konkurenceschopností tohoto odvětví. Některé potravinářské podniky mají přímou vazbu na zemědělskou prvovýrobu, jiné se zabývají až vyšší finalizací výsledných produktů. Velká část potravinářských podniků v České republice investovala nemalé prostředky a úsilí do hygieny a modernizace svých provozů, aby byly splněny požadavky legislativy Evropské unie.   

Více >


zobrazit po
1.9.2014

Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2013

Odbor bezpečnosti potravin (MZe) vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2013.


20.8.2014

Farmářská slavnost 23. 8. 2014 na farmě rodiny Poláčkových

Farmářská slavnost pro širokou veřejnost a především pro rodiny s dětmi se uskuteční 23. srpna na farmě rodiny Poláčkových v Holi u Velkých Přílep.


18.8.2014

Zpráva o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2013

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal „Zprávu o činnosti systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) v České republice za rok 2013".


18.8.2014

Výzva k účasti na tendrech pro vzdělávací program BTSF 2014

Předmětem tendrů je organizace, management a realizace školicích aktivit Společenství soustředěných na oblast zdraví rostlin, ochranu rostlinných produktů a úřední kontrolu potravin a krmiv.


11.8.2014

Farmářské slavnosti 16. Srpna 2014 na kozí Farmě Nový Dvůr

Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství Vás zve v sobotu 16. Srpna 2014 od 10.00 hodin na celodenní program Farmářské slavnosti, který se koná na kozí Farmě Nový Dvůr, Sosnová 83, okr. Česká Lípa.


8.8.2014

Významná potravinářská akce na výstavě Země živitelka - seminář Aktuální změny potravinářské legislativy

Odborný seminář na téma Aktuální změny na potravinářské legislativy se bude konat v pátek dne 29. srpna 2014 od 13:00 do 15:00 hodin v konferenčním sále pavilonu Z Výstaviště České Budějovic, Husova 423, České Budějovice.


8.8.2014

Den zdraví na výstavě Země živitelka 2014

V rámci doprovodných aktivit pořádá Ministerstvo zemědělství, Sekce potravinářských výrob a Úřad pro potraviny na výstavě Země živitelka v neděli 31. 8. 2014 „Den zdraví".


7.8.2014

Funkční úkol: Překlad referenčního dokumentu pro intenzivní chovy drůbeže a prasat (BREF – IRPP) se zaměření na nejlepší dostupné techniky (BAT) r.2013

Pracovní překlad 2. návrhu z r.2013 referenčního dokumentu pro intenzivní chovy drůbeže a prasat.


7.8.2014

Funkční úkol: Metodika měření emisí amoniaku a oxidu uhličitého v chovech prasat ve vztahu k integrované prevenci a omezení znečištění

Odborná práce obsahuje návod a postup při měření koncentrací zátěžových a skleníkových plynů.


7.8.2014

Funkční úkol:  Mineralogicko-chemická charakteristika fermentačních zbytků při výrobě bioplynu a možnosti jejich využití pro vlastnosti půd r.2013

Předložená zpráva řeší aktuální problematiku využití fermentačních zbytků z procesu anaerobní stabilizace z bioplynových stanic v ČR.

zobrazit po

Strategické cíle potravinářství do roku 2030

  • Potravinové zabezpečení a přiměřená soběstačnost
  • Konkurenceschopnost a efektivnost českého potravinářství
  • Bezpečnost potravin a ochrana spotřebitelů

Více informací

Registry a aplikace

Kalendář