Český festival v Kansai 2020

6. 11. 2020

O víkendu na přelomu října a listopadu byl ve městě Sakai uspořádán druhý ročník festivalu české gastronomie, kultury, tradic a cestovního ruchu. Poprvé také za účasti nové zemědělské diplomatky v Japonsku.

Ve dnech 30. října – 1. listopadu 2020 se v hotelu Agora Regency v Sakai na předměstí Ósaky konal druhý ročník Českého festivalu v Japonsku. Cílem této akce bylo představit české firmy působící na japonském trhu v sektoru potravin a nápojů, kosmetiky, spotřebního zboží a technologií. Na realizaci se podílel honorární konzulát ČR v Sakai ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Tokiu, CzechTourism Japan a Českým Centrem Tokio. Akci podpořilo v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie též Ministerstvo zemědělství a poprvé se zde prezentovala zemědělská diplomatka Irena Leopoldová. Festival byl zahájen honorárním konzulem panem Kazumasou Kuzumurou a zástupcem velvyslance ČR panem Milanem Slancem. Dále pak svůj proslov přednesl starosta města Sakai pan Hideki Nagafuji a senátor Šigeharu Aoyama.

Návštěvníci festivalu měli možnost ochutnat moravská vína výrobců Znovín Znojmo, Vinařství Ludwig, Lahofer a Vinařství Lacina, piva značek Budvar, Pilsner Urquell a řemeslná piva Tojamského pivovaru Kobo vařená českým sládkem. Japonští zákazníci ochutnali také českou kuchyni, poslechli si českou folklórní a klasickou hudbu a sledovali prezentace o českých turistických destinacích a české kultuře a tradicích. Měli také možnost nakoupit si pamlsky pro psy společnosti Brit, sladkosti firmy CUKR, suvenýry firmy Preciosa, dřevěné hračky, kosmetiku Saloos a Botanicus a modrotiskový textil a seznámit se softwarem firmy Zoner a klavíry PETROF.

Český festival se v podobném duchu již koná několik let v Tokiu. Jeho pátý ročník byl naplánován i na tento rok, avšak z důvodu pandemie Covid 19 a s tím souvisejícího rizika jeho zrušení bylo rozhodnuto realizovat jej on-line formou.



 

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.