Moravian and Bohemian Wine – Cultural Heritage of the Czech Republic
(PDF, 5 MB)
Ucelená publikace představující české (zejména bílé) víno, jeho specifičnost, tradiční výrobu a rozmanité odrůdy. Brožura vznikla ve spolupráci se Svazem vinařů České republiky a je dostupná v anglické verzi. V současné době je připravovaná také čínská jazyková varianta.
Informační přehled dohod se zeměmi mimo Evropskou unii – pomůcka pro podnikatele
(DOCX, 108 KB)
Česká republika, jako členský stát EU, participuje na bilaterálních dohodách, které má EU uzavřeny s mimounijními zeměmi (tzv. třetími zeměmi).
The Czech Republic – The Largest Producer of Breadseed Poppy
Ucelená publikace se zaměřením na představení jedinečnosti českého máku. Brožura vznikla ve spolupráci s národním zájmovým spolkem Český modrý mák a je dostupná v anglické a ruské verzi.
Pomáháme exportu za hranice EU
(PDF, 3 MB)
Leták podává ucelený přehled proexportních nástrojů, které lze využívat v rámci zvýšení exportu produktů do zemí mimo Evropskou unii.
Export potential of the Czech traditional agri-food products
Publikace vydaná v anglickém, ruském, čínském a japonském jazyce představuje české tradiční a z hlediska exportního potenciálu klíčové zemědělské a potravinářské produkty.
Příručka o podmínkách dovozu/vývozu zemědělských výrobků a potravin ve vztahu k zemím mimo EU
Příručku o podmínkách dovozu/vývozu zemědělských výrobků a potravin ve vztahu k zemím mimo EU jsme se rozhodli umístit na naše webové stránky z důvodu stále se opakujících dotazů vztahujících se k podnikání v segmentu vývozu a dovozu zemědělských a potravinářských výrobků. Jedná se o základní zdroje informací a soupis adres, na nichž mohou podnikatelé, kteří hodlají začít vyvážet či dovážet zemědělské a potravinářské položky, získat základní informace nezbytné k zahájení takovéto činnosti.
Export potential of the Czech traditional agri-food technologies
Brožura vydaná v anglickém, čínském a ruském jazyce představuje české tradiční a z hlediska exportního potenciálu klíčové potravinářské a zemědělské technologie a zemědělskou techniku.
České pivo – klenot České republiky
Publikace vydávaná ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven je zaměřená na seznámení zahraniční veřejnosti s tradicí výroby piva v České republice.
Czech Agricultural, Forestry and Veterinary Universities
(PDF, 5 MB)
Brožura vydaná v anglickém jazyce pro potřeby zejména zahraniční propagace představuje čtyři české univerzity a jejich jednotlivé fakulty, které jsou zemědělsky, lesnicky a veterinárně zaměřeny. S cílem poskytnout základní přehled o nabídce studia pro zahraniční zájemce, zahrnují jednotlivé texty především informace o daných oborech příslušných fakult, jejich probíhající mezinárodní spolupráci a úspěšném příkladu v oblasti transferu technologií.
Quality and tradition of the Czech agriculture and food industry sector
Informační letáček v anglickém, ruském a čínském jazyce ve stručné formě představuje vybrané tradiční české zemědělské a potravinářské produkty, které mají ve světě dobré jméno díky své vysoké kvalitě a jedinečnosti. Cílem letáčku je přispět k rozšíření povědomí o těchto výrobcích v zahraničí a je proto vydáván v anglickém jazyce.