Pozvánka na veletrh EXPOCOMER 2019 - PANAMA (27. – 30. 3. 2019, Panama)

18. 2. 2019

Ve dnech 27. – 30. 3. 2019 se v Panamě koná veletrh EXPOCOMER 2019, který je nejvýznamnějším veletrhem v Panamě a tím bezesporu jedním z nejvýznamnějších veletrhů v regionu Střední Ameriky. Jedná se o veletrh organizovaný Panamskou obchodní komorou, jehož hlavními obory jsou zemědělství a potravinářství, textil, stavebnictví, technologie a služby.

Středoamerický trh se jeví jako stále perspektivnější destinace pro exporty z ČR s využitím obchodních výhod vyplývajících z Asociační dohody mezi EU a Střední Amerikou. I proto se Ministerstvo zemědělství a Ministerstvo zahraničních věcí rozhodly podpořit účast na tomto veletrhu formou projektu na podporu ekonomické diplomacie (PROPED), jehož cílem je dále navázat na loňskou historicky první účast ČR na veletrhu a rozvíjet vzájemné vztahy v Panamě i širším regionu.

Projekt PROPED bude realizován v gesci ZÚ Bogota společnou expozicí ČR sestávající ze stánku ZÚ Bogota a participujících českých společností. Toto uspořádání nejen poskytuje institucionální podporu českým firmám, ale je zároveň i finančně nejvýhodnější, neboť díky kontaktům honorárního konzula nabízí pořádající společnost výhodnější podmínky účasti, a to i českým firmám, které by samostatně tuto výhodu nezískaly.

Níže naleznete služby nabízené v rámci PROPED:

  • Společná expozice - stánek ZÚ Bogota a participujících společností. Firmy mají účast na stánku ZÚ zdarma (plán míst viz přiložený plánek). ZÚ má zamluveno 18m2 (místa č. 19,20), vedle stánku USA a Dánska a alternativně dalších 27m2 (místa č. 8,9,10), pokud byste měli zájem o vlastní plochu navazující na stánek ZÚ. Extra plochu lze zakoupit za cenu 670 USD (velmi strohá varianta) či 935 USD za 9m2. Extra plochu je možné rovněž sdílet mezi více subjekty. Zájem o plochu a design stánku lze řešit přes ZÚ Bogota a honorární konzulát.
  • B2B seminář – účast pro firmy zdarma. Organizován ZÚ Bogota spolu s Panamskou obchodní komorou (Cámara de Comercio, Industria y Agricultura) a honorárním konzulátem za účasti delegace Obchodní komory Pacifické aliance.
  • Společenský program (večeře) - účast pro firmy zdarma. Za účasti místních podnikatelů (potenciálních partnerů) a krajanů.
  • Logistická a organizační podpora – zdarma zajištěna ze strany ZÚ, včetně tlumočení a přítomnosti na stánku, předjednání obchodních schůzek a podobně. ZÚ Bogota případně zastoupí i firmy účastnící se formou katalogové prezentace.

Účastníci si musí na vlastní náklady zajistit ubytování, dopravu a případnou přepravu (zaslání) katalogů a vzorků.

Webové stránky veletrhu naleznete na http://expocomer.com/es/, další informace jsou přiloženy.

S dotazy se obracejte na Ing. Michala Kulíla (teritorialista MZe) na adrese michal.kulik@mze.cz nebo na zástupce ZÚ Bogota Milana Rejtara (Milan_Rejtar@mzv.cz).

Zájem o účast nahlaste do 1. března 2019, v případě zájmu o vlastní plochu na veletrhu pak co nejdříve.

 

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.