Proběhla první mise japonských sládků a obchodníků v Česku
Šest sládků z „craftových“ pivovarů, dva zástupci obchodní společnosti a novinářka se zúčastnili první mise z Japonska zaměřené na chmel, slad a technologie.
Akce uspořádaná zemědělskou diplomatkou Irenou Leopoldovou proběhla v termínu 30. 8. – 4. 9. 2022 za finanční podpory Ministerstva zemědělství a Ministerstva pro místní rozvoj a tematicky volně navázala na předchozí semináře zaměřené na propagaci českého chmelu, včetně možností využití méně známých či rozšířených odrůd, zorganizované v roce 2019 v Tokiu a v květnu 2022 v Ósace.
S ohledem na zájem účastníků program zahrnoval zevrubné seznámení s technologií vaření piva a produkcí chmele v ČR ale především možnostmi českých firem, pokud jde o dodávky chmelu, sladu a nápojových či pivovarnických technologií. Japonští sládci a obchodníci se setkali s českými partnery jak v rámci B2B na Ministerstvu zemědělství, tak přímo v terénu. Kulturní tečkou akce byla návštěva tradiční Dočesné v Žatci.