Proběhl webinář "Příležitosti pro české producenty a obchodníky s vínem na japonském trhu"
Ve čtvrtek 25. března se uskutečnil prostřednictvím platformy MS Teams webinář „Příležitosti pro české producenty a obchodníky s vínem na japonském trhu“.
Webinář zorganizovaný ve spolupráci Ministerstva zemědělství a Velvyslanectví ČR v Tokiu přiblížil zájemcům současný trh vínem v Japonsku, jeho aktuální trendy a možnosti pro uplatnění českých a moravských vín. Webinář byl uveden stručným shrnutím proexportních nástrojů MZe, po němž zemědělská diplomatka v Japonsku Irena Leopoldová v krátkosti představila Japonsko, zejména z pohledu hospodářství a zahraničního obchodu. V navazujících příspěvcích přizvaných odborníků pan Takenori Beppu poskytl konkrétní informace o japonském trhu, jež o své osobní zkušenosti a praktické postřehy doplnil pan Daniel Beres, který dlouhodobě dováží evropská vína do Japonska. Webinář byl doplněn o minianketu ilustrující spotřebitelské zvyky japonských konzumentů vína. Na konec zemědělská diplomatka zhodnotila nedávný veletrh FOODEX JAPAN 2021 a informovala o plánovaných akcích.
Japonský trh je novinkám z ČR otevřený, nicméně účinná a soustředěná propagace, vzdělávání a péče o zákazníka jsou klíčové.