Pověření Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů zpracováním 4 OPRL a provedením aktualizace lesnické typologie v roce 2023

22. 12. 2022

Ministerstvo zemědělství pověřilo Ústav pro hospodářskou úpravu lesů zpracováním 4 oblastních plánů rozvoje lesů v roce 2023 a provedením aktualizace zařazení pozemků do typologického systému na vybraných LHC.

Tématické oblasti:
Lesnictví

Ministerstvo zemědělství tímto upozorňuje dotčené vlastníky lesů, že v rámci zpracování OPRL a aktualizace lesnické typologie (viz. příloha) může docházet ke zvýšenému pohybu odborníků z Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů na předmětných lesních hospodářských celcích a pozemcích určených k plnění funkcí lesů a zároveň si dovoluje požádat dotčené vlastníky a správce lesů o strpění výše uvedených terénních šetření a případnou spolupráci pří přípravě OPRL a provádění aktualizace typologie.

V průběhu a po skončení aktualizace budou mít vlastníci možnost seznámit se s provedenými změnami a k uplatnění svých připomínek v rámci plánovaných základních a závěrečných šetření OPRL, případně i na dalších odborných setkáních.

Případné dotazy či připomínky k aktualizaci typologie mohou dotčení vlastníci lesů směřovat na Ing. Václav Zouhar (zouhar.vaclav@uhul.cz) a připomínky k tvorbě OPRL na Ing. Vratislav Mansfeld (mansfeld.vratislav@uhul.cz).

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.