Odstavec předpisu 88/2017
Vyhláška č. 88/2017 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství § 2
§ 2
Podrobnější požadavky na výrobu některých produktů a fyzikální, chemické a
smyslové požadavky na jakost produktů
[K § 11 odst. 3 písm. a) zákona]
(1) Seznam chorob a vad vína týkající se vzhledu, barvy, vůně, chuti a perlení
vína je uveden v příloze č. 3.
(2) Smyslové požadavky na jakost vína, s výjimkou šumivého vína, perlivého
vína, likérového vína, aromatizovaného vína, aromatizovaného vinného nápoje, aromatizovaného
vinného koktejlu, odalkoholizovaného vína a nízkoalkoholického vína, jsou uvedeny
v příloze č. 4.
(3) Smyslové požadavky na jakost perlivého vína a šumivého vína jsou uvedeny
v příloze č. 5.
(4) Smyslové požadavky na jakost likérového vína jsou uvedeny v příloze č.
6.
(5) Smyslové požadavky na jakost aromatizovaného vína, aromatizovaného vinného
nápoje a aromatizovaného vinného koktejlu jsou uvedeny v příloze č. 7.
(6) Smyslové požadavky na jakost odalkoholizovaného vína a nízkoalkoholického
vína jsou uvedeny v příloze č. 8.
(7) Fyzikální a chemické požadavky na jakost vína, s výjimkou aromatizovaného
vinného nápoje, aromatizovaného vinného koktejlu, odalkoholizovaného vína a nízkoalkoholického
vína, jsou uvedeny v příloze č. 9.