přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Odstavec předpisu 376/2003
Vyhláška č. 376/2003 Sb., o veterinárních kontrolách dovozu a tranzitu produktů ze třetích zemí Příl.5

Příloha 5
SKUPINY PRODUKTŮ A ČETNOST FYZICKÝCH KONTROL ZÁSILEK PRODUKTŮ DOVÁŽENÝCH Z TŘETÍCH ZEMÍ
Skupiny produktů                       Četnost fyzických kontrol
Kategorie I

1. Čerstvé maso a produkty, včetně     pro všechny produkty: 20%
   drobů skotu, ovcí, koz, prasat
   a koní

2. Produkty rybolovu v hermeticky
   uzavřených nádobách určené
   k uchování při teplotě prostředí,
   čerstvé a mražené ryby a sušené
   nebo solené produkty rybolovu

3. Celá vejce

4. Vepřové sádlo a tavené tuky

5. Střeva zvířat

6. Násadová vejce


Kategorie II

1. Drůbeží maso a výrobky              pro všechny produkty: 50%
   z drůbežího masa


2. Králičí maso, maso zvěře
   ve farmovém chovu a maso volně
   žijící zvěře, výrobky
   z tohoto masa

3. Mléko a mléčné výrobky
   (k lidské spotřebě)

4. Vaječné výrobky

5. Zpracované živočišné bílkoviny
   (k lidské spotřebě)

6. Jiné produkty rybolovu než ty,
   které jsou uvedeny v bodě I/2.
   a mlži

7. Med

Kategorie III

 1. Sperma                             pro všechny produkty:
                                       nejméně 1 % a nejvýše 10%
 2. Embrya

 3. Hnůj

 4. Mléko a mléčné výrobky
    (neurčené k lidské spotřebě)

 5. Želatina

 6. Žabí stehýnka a hlemýždi

 7. Kosti a výrobky z kostí

 8. Kůže a kožky

 9. Štětiny, vlna, srst a peří

10. Rohy, výrobky z rohů, kopyta
    (paznehty) a výrobky z kopyt
    (paznehtů)

11. Včelařské produkty

12. Lovecké trofeje

13. Zpracovaná krmiva pro zvířata
    v zájmovém chovu

14. Suroviny k výrobě krmiv
    pro zvířata v zájmovém chovu

15. Suroviny, krev, výrobky z krve,
    žlázy a orgány určené
    k farmaceutickému použití
16. Krevní produkty určené k technickému využití

17. Patogeny

18. Seno a sláma