přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Odstavec předpisu 356/2008
Vyhláška č. 356/2008 Sb., kterou se provádí zákon č. 91/1996 Sb., o krmivech, ve znění pozdějších předpisů Příl.4

Příloha 4
KRMNÉ SUROVINY
Části A až D
zrušeny
Část E
Skupiny krmných surovin pro označování krmných směsí pro zvířata neurčená k produkci potravin, s výjimkou kožešinových zvířat
 
------------------------   --------------------------------------------
         Skupina                           Zahrnuje
------------------------   --------------------------------------------
            1                                 2
------------------------   --------------------------------------------
1. Maso a výrobky           všechny masité části poražených
   živočišného původu       teplokrevných suchozemských zvířat
                            v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem
                            konzervované, dále veškeré výrobky
                            a vedlejší výrobky, vzniklé při
                            zpracování těl nebo  části těl
                            teplokrevných suchozemských zvířat.
------------------------   --------------------------------------------
2. Mléko a mléčné výrobky   veškeré mléčné výrobky v čerstvém
                            stavu nebo vhodným způsobem
                            konzervované, vedlejší výrobky získané
                            při zpracování mléka.
------------------------   --------------------------------------------
3. Vejce a výrobky z vajec  veškeré vaječné výrobky v čerstvém
                            stavu nebo vhodným způsobem
                            konzervované, vedlejší výrobky
                            z jejich zpracování.
------------------------   --------------------------------------------
4. Oleje a tuky             veškeré živočišné a rostlinné oleje a
                            tuky.
------------------------   --------------------------------------------
5. Kvasnice                 veškeré druhy kvasnic, pokud byly
                            devitalizovány a usušeny.
------------------------   --------------------------------------------
6. Ryby a vedlejší          ryby nebo části ryb v čerstvém stavu
   výrobky z ryb            nebo vhodným způsobem konzervované,
                            vedlejší výrobky z jejich zpracování.
------------------------   --------------------------------------------
7. Obiloviny                veškeré druhy obilovin bez ohledu na
                            jejich zpracování nebo výrobky
                            obsahující škrobnatý endosperm.
------------------------   --------------------------------------------
8. Zeleniny                 veškeré druhy zelenin a luštěnin
                            v čerstvém stavu nebo vhodným způsobem
                            konzervované.
------------------------   --------------------------------------------
9. Vedlejší  výrobky        vedlejší výrobky ze zpracování
   rostlinného původu       rostlinných produktů, zejména
                            obilovin, zelenin, luštěnin a
                            olejnatých semen.
------------------------   --------------------------------------------
10. Bílkovinné  extrakty    veškeré výrobky rostlinného původu, u
    rostlinného             nichž byla bílkovinná složka vhodným
    původu                  způsobem koncentrována na nejméně 50 %
                            dusíkatých látek v sušině, které mohou
                            mít změněnou texturu (strukturu).
------------------------   --------------------------------------------
11. Minerální látky         veškeré anorganické látky vhodné pro
                            výživu zvířat.
------------------------   --------------------------------------------
12. Cukry                   veškeré druhy cukrů.
------------------------   --------------------------------------------
13. Ovoce                   veškeré druhy ovoce v čerstvém stavu
                            nebo vhodným způsobem konzervované.
------------------------   --------------------------------------------
14. Ořechy                  veškeré plody ze skořápek.
------------------------   --------------------------------------------
15. Semena                  veškeré druhy semen v celém stavu nebo
                            drcené.
------------------------   --------------------------------------------
16. Řasy                    veškeré řasy v čerstvém stavu nebo
                            vhodným způsobem konzervované.
------------------------   --------------------------------------------
17. Měkkýši a korýši        veškeré druhy měkkýšů, korýšů, lastur
                            (mušlí) v čerstvém stavu nebo vhodným
                            způsobem konzervované a vedlejší
                            výrobky vzniklé při jejich zpracování.
------------------------   --------------------------------------------
18. Hmyz                    veškeré druhy hmyzu ve všech
                            vývojových stádiích.
------------------------   --------------------------------------------
19. Pekařské výrobky        veškeré druhy chleba, koláčů, sušenek
                            a těstovin.
------------------------   --------------------------------------------