Změna hesel na WS klíč 31. května 2017 pro webové služby

25. 5. 2017

V rámci zvyšování bezpečnosti poskytování informací Ministerstvem zemědělství byla upravena funkcionalita volání webových služeb, a to v autentizaci pomocí samostatného přístupového klíče odlišného od standardního hesla na Portálu farmáře (eAGRI). Nový klíč je třeba vygenerovat nejpozději do 31. května 2017. Od následujícího dne již nebude možné používat uživatelské heslo Portálu farmáře pro komunikaci prostřednictvím webové služby (heslo pro běžné přihlášení do Portálu farmáře Vám nadále zůstane), a to i v případě, že si uživatel nový autentizační klíč nenastaví! Nový autentizační klíč si může stávající uživatel vygenerovat po přihlášení na Portálu eAgri v rámci Editace kontaktů, což je také nejjednodušší způsob: https://eagri.cz/ssl/app/SZR/Portal/WsKey. Další možností je kontaktovat Centrálu SZIF tel. č. 222 871 871 a požádat o jeho reset. Takto vygenerovaný klíč bude zaslán SMS bránou na mobilní telefon uživatele uvedený v systému. Pro tento postup je nezbytné, aby měl uživatel vyplněno platné mobilní číslo. Pokud uživatel nemá vyplněno platné mobilní číslo, musí si jej sám doplnit na Portále eAgri v rámci Editace kontaktů, nebo se musí osobně dostavit na podatelnu RO SZIF/centrálu SZIF nebo Oddělení příjmů žádostí a LPIS (dříve AZV). Systém v případě nenastaveného WS klíče vrátí následující chybu: *Chyba konfigurace zabezpečení aplikace, kontaktujte, prosím, správce systému či HelpDesk MZe.*.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.