Sedmnáctá výzva Operačního programu Rybářství 2014 – 2020

7. 2. 2020

Sedmnáctá výzva OP Rybářství 2014 – 2020 bude spuštěna v dubnu 2020.

V rámci sedmnácté výzvy Operačního programu Rybářství 2014 – 2020 je připraveno 123 milionů korun. Žadatelé budou moci předkládat Žádosti o podporu na projekty pro opatření:

2.2. Produktivní investice do akvakultury, záměr a) Investice do akvakultury

Opatření je zaměřeno na investice přispívající ke zvyšování konkurenceschopnosti podniků akvakultury s cílem zachování tradiční akvakultury a činností navazujících, důležitých pro udržení a rozvoj hospodářské, sociální struktury a životního prostředí.

Podpora je určena pro podniky akvakultury. Podpora může být poskytnuta fyzické nebo právnické osobě, jejíž příjmy pocházejí z akvakultury provozované vlastním jménem, na vlastní odpovědnost a riziko. Podpora může být rovněž poskytnuta rybářským svazům a rybářským spolkům.

2.2. Produktivní investice do akvakultury, záměr b) Diverzifikace akvakultury

Opatření je zaměřeno na podporu diverzifikace činností podniků akvakultury prostřednictvím rozvoje doplňkových aktivit s cílem dosažení výrazného posílení ekonomického potenciálu, tj. rozšíření možností a příjmů podnikatelů v akvakultuře o další formy podnikání úzce spojené s produkční činností v akvakultuře.

Podpora je určena pro mikropodniky, malé a střední podniky, které jsou podniky akvakultury s produkcí ryb vyšší než 2 tuny za rok a převažujícími příjmy/výnosy z akvakultury z celkových příjmů/výnosů podniku. Podpora může být poskytnuta fyzické nebo právnické osobě, jejíž příjmy/výnosy pocházejí z akvakultury provozované vlastním jménem, na vlastní odpovědnost a riziko.

2.4. Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním

Opatření je zaměřeno na vybudování a modernizaci recirkulačních zařízení a průtočných systémů s dočišťováním k produkci kvalitních ryb s cílem nárůstu produkce ryb z těchto zařízení.

Podpora je určena pro podniky akvakultury. Podpora může být poskytnuta fyzické nebo právnické osobě, jejíž příjmy pocházejí z akvakultury provozované vlastním jménem, na vlastní odpovědnost a riziko.

5.2. Uvádění produktů na trh, záměr b) Propagační kampaně

Opatření je zaměřeno na přípravu strategie a realizaci regionálních nebo celostátních komunikačních a propagačních kampaní o produktech akvakultury a jiných komunikačních kampaní, zlepšujících povědomí veřejnosti o odvětví rybolovu a akvakultury. Dále pořádání konferencí a seminářů, pořádání a účast na veletrzích, výstavách a vydávání odborných publikací.

Podpora je určena pro tyto subjekty:

  • Mikropodniky, malé, střední a velké podniky, které jsou podniky akvakultury.
  • Vzdělávací subjekty a školní podniky v odvětví rybářství.
  • Výzkumné ústavy se zaměřením na rybářství.
  • Rybářské sdružení.
  • Hlavní spolek rybářského svazu a pobočné spolky rybářských svazů.

 

5.3. Investice do zpracování produktů

Opatření je zaměřeno na zvýšení podílu i sortimentu zpracovaných sladkovodních ryb, modernizaci podniků a výstavby zpracoven, které zpracovávají a uvádějí produkty rybolovu a akvakultury na trh.

Podpora je určena pro mikropodniky, malé a střední podniky, které jsou podniky akvakultury nebo zpracovateli ryb. Podpora může být poskytnuta fyzické nebo právnické osobě, jejíž příjmy pocházejí z akvakultury nebo ze zpracování ryb provozované vlastním jménem, na vlastní odpovědnost a riziko.

 

Příjem žádostí bude zahájen

7. 4. 2020 od 9:00 hod.

Všechny Žádosti o podporu budou v souladu s Pravidly pro jednotlivá opatření přijímány plně elektronicky prostřednictvím Portálu farmáře bez nutnosti osobní účasti žadatele na RO SZIF.

Na Portálu farmáře bude Žádost o podporu žadatelům zveřejněna nejpozději dne 31. 3. 2020.

 

Příjem žádostí pro sedmnáctou výzvu končí 28. 4. 2020 v 18:00 hod.

Úplné znění Pravidel je k dispozici v elektronické podobě na internetové adrese Ministerstva zemědělství www.eagri.cz.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.