Výroční zpráva za rok 2014

10. 9. 2015

V září 2015 byla Evropskou komisí schválena VÝROČNÍ ZPRÁVA o implementaci Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 za rok 2014.

Vydal: Sekce pro fondy EU, zahraniční záležitosti a obchodní spolupráci
Tématické oblasti:
Dotace a podpory, strukturální politika

Výroční zpráva o implementaci Programu rozvoje venkova (dále PRV) za rok 2014 podává informace zejména o postupu administrace opatření PRV v průběhu roku 2014, tj. o průběhu jednotlivých kol výzev k předkládání žádostí o dotaci pro projektová opatření PRV i o administraci plošných opatření PRV. Dále informuje o souhrnném stavu schválených žádostí o dotaci, podepsaných Dohod o poskytnutí dotace a realizovaných plateb od počátku implementace programu, a to včetně plateb za závazky z minulého programového období.

V roce 2014 byla vyhlášena dvě kola příjmu žádostí o dotaci z Programu rozvoje venkova (20. a 21. kolo) na projektová opatření. Nadále probíhal kontinuální příjem žádostí o dotaci na projekty Technické pomoci (opatření V. 1) a Celostátní sítě pro venkov (opatření V. 2) a příjem žádosti o proplacení pro nárokové opatření osy I - I.3.3 Předčasné ukončení zemědělské činnosti v období od 1. ledna do 15. února 2014. Kromě registrací nových žádostí pokračovala administrace (schvalování a proplácení) žádostí o dotaci resp. o platbu podaných v předchozích letech. Žádosti o dotaci pro plošná opatření osy II byly přijímány dle termínů uvedených v příslušných nařízeních vlády a v průběhu roku 2014 administrovány.

Program jako celek je z finančního hlediska čerpán úspěšně, míra čerpání z EZFRV (předběžné financování a průběžné platby) dosáhla v roce 2014 95 %, a proto byly ze strany EK pozastaveny refundace čtvrtletních výdajů. Výsledný zůstatek bude vyplacen po uzavření programu.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.